Een uitvaartverzekering behoort niet tot de nadenk favorieten, sterker nog de meeste mensen denken hier liever helemaal niet over na. Zeker niet wanneer we zwanger zijn, we verheugen ons immers op de komst van de baby en willen absoluut niet bezig zijn met zaken als de dood. Toch is het niet geheel onverstandig om hier over na te denken, het is mogelijk best belangrijk om tijdens de zwangerschap een uitvaartverzekering te regelen. Zeker wanneer er geen financiële middelen beschikbaar zijn in het geval van overlijden. 

Kinderen kosteloos meeverzekeren

Allereerst is het verstandig om te controleren of u of uw partner al een lopende uitvaartverzekering heeft. Indien dit het geval is kunt u controleren of dat kinderen kosteloos meeverzekerd zijn binnen deze polis. Bij veel uitvaartverzekeraars worden kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd binnen de polis van een ouder. Bij sommige is dit zelfs tot 21 jaar. Maar er zijn ook verzekeraars waar wel premie berekend wordt, echter zal dit een lage premie zijn gezien de kans op overlijden heel klein is.

Indien u of uw partner beide nog geen uitvaartverzekeringen hebben, maar dit wel willen regelen dan is dit mogelijk een punt om mee te nemen in de keuze voor een bepaalde uitvaartverzekeraar. 

Dekking voor zwangere vrouw en ongeboren baby

Wanneer er tijdens de zwangerschap een uitvaartverzekering voor de zwangere vrouw is dan is deze ook geldig voor de ongeboren baby. Helaas kan de baby levenloos te wereld komen. In dat geval geldt er vanaf 20 weken een wettelijke verplichting voor de uitvaartverzekeraar. Deze stelt dat de uitvaartverzekeraar de kosten voor een begrafenis of crematie moet vergoeden. Wanneer een baby eventueel na de geboorte overlijdt dan is het de vraag of kinderen kosteloos meeverzekerd zijn of dat er een eigen uitvaartverzekering is die de kosten zal vergoeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *