Elk kind in Nederland dient verzekerd te zijn bij een zorgverzekeraar. Maar hier komt het goede nieuws: alle kinderen onder de 18 jaar zijn helemaal gratis meeverzekerd bij hun ouders. Neem heel even de tijd om dit artikel te lezen, want met deze tips zijn jullie verzekerd van de beste zorgverzekering voor jullie kindje.

Vergelijk dekkingen en prijzen
Zodra je weet dat je een kindje krijgt, check je natuurlijk je zorgverzekering op vergoedingen voor de bevalling, kraamzorg enzovoort. Door je zorgverzekering te vergelijken zorg je ervoor dat je de beste verzekering hebt voor jou en je kindje. Je kunt je zorgverzekering maar één keer per jaar aanpassen, dus zorg ervoor dat je ruim de tijd neemt om goed te vergelijken. Vergelijk niet alleen prijzen, maar kijk ook goed naar dekkingen. Wil je namelijk ook zonder medische noodzaak in het ziekenhuis bevallen? Dan is een aanvullende dekking noodzakelijk.

Even slim nadenken
Kijk dus even goed naar jullie huidige situatie: heeft je partner het aanvullend pakket nodig of is alleen een basisverzekering daar voldoende, maar wil je toch een aanvullend pakket voor je kindje voor bijvoorbeeld alternatieve zorg, dan kies jij nu voor een aanvullend pakket en schrijf je je kindje straks op jouw polis bij. Een klein voorbeeld is misschien handig: je kindje blijkt na de geboorte een voorkeurshouding te hebben naar een zijde en al gauw krijg je dan het advies om even naar de osteopaat te gaan hiervoor. En jawel: die wordt vaak alleen vergoedt vanuit een aanvullend pakket.

Je kindje aanmelden bij de zorgverzekering
Zodra het kind geboren is moet je het bijschrijven bij een zorgverzekeraar. Tegenwoordig kan dit allemaal makkelijk en snel vanuit huis online geregeld worden. Wel is het belangrijk dat je jouw kindje binnen 4 maanden na de geboorte hebt ingeschreven.

Conclusie: even tijd investeren is later de vruchten plukken
Veel mensen vinden het vergelijken van zorgverzekeringen gedoe. Ze hebben geen zin om alle dekkingen te vergelijken en vinden het lastig om door de bomen het bos te zien. Door de komst van vergelijkingssites is het echter een stuk makkelijker geworden. Hierdoor ben je nu geen dagen meer bezig met vergelijken, maar heb je binnen 5 minuten al een duidelijk overzicht van de verzekeraars die aansluiten bij jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *