Vergeetachtigheid komt bij veel mensen vaak voor. Soms vergeet je je wachtwoord of een andere belangrijke informatie wat je net nodig had. Een goed geheugen is daarom voor iedereen goed, voor een oudere leeftijd waarbij je je wachtwoord wilt weten of als je een student bent die voor een examen aan het leren is. Ook voor jonge kinderen is het handig om een goed geheugen te hebben, zo kun je je kind trainen door online sommen te maken. In dit artikel leggen we daarom kort uit wat je allemaal het beste kunt doen om een goed geheugen te hebben. Veel leesplezier! En vergeet geen notities te maken! 

CreĆ«er je eigen ezelsbruggetjes 

Een van de beste tips is om een woord of zin dat je moeilijk kunt onthouden te koppelen aan een ezelsbruggetje. Hierdoor onthoud je het makkelijk. Vaak blijkt dat voor sommige dingen geen ezelsbruggetjes zijn, dit is helemaal niet erg want hiervoor is een andere oplossing. Je kunt namelijk het beste iets onthouden als je het zelf koppelt aan iets wat jij makkelijk of leuk vindt om te onthouden. Denk maar eens aan een zin, dit kun je onthouden door het de hele tijd te herhalen maar je kunt het ook onthouden door er een langere grappige zin van te maken. Of je kunt de zin uitspreken in de vorm van een melodie van een bekend liedje. Hierdoor maak je de informatie leuker voor je hersenen om het te onthouden!

Opschrijven

Het klinkt misschien saai maar een andere goede manier om dingen te onthouden is door het op te schrijven op een stuk papier. Het is dus niet de bedoeling dat je het digitaal opschrijft of er een foto van maakt maar je ouderwets pen en papier pakt om het te noteren, bijvoorbeeld deze tips die je aan het lezen bent. Door het op papier op te schrijven doen je hersenen meer moeite op de regel te onthouden. 

Eet gezond 

Ook is het belangrijk om gezond te eten. Voeding is namelijk erg belangrijk voor het functioneren van ons brein. Door gezond te eten hou je je lichaam en dus je brein lekker fit. Je kunt gezond eten door bijvoorbeeld gevarieerd te eten en drinken, bekijk maar eens de schijf van vijf waar tal van voorbeelden zijn. drink bijvoorbeeld voldoende water en eet vooral volkoren, groente en fruit. 

Blijf in beweging

Beweging is net zoals gezond eten altijd goed voor je, of je nou een goed geheugen wilt of niet. Zorg er daarom voor dat je elke dag voldoende beweegt. Je kunt bijvoorbeeld gaan hardlopen in de avonduren of iets anders gaan doen waar je je beweging uit kunt halen. Ook kun je ervoor zorgen om niet met het openbaar vervoer of met de auto naar het werk te gaan, je kunt er namelijk ook voor kiezen om even de fiets te pakken. Dan ben je en aan het reizen en ben je gezond bezig doordat je continu in beweging bent. Let er wel op dat de reistijd in vele gevallen wat langer kan duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *