Met kinderen richt je een huis heel anders in dan zonder kinderen. Vooral kleine kinderen zijn nieuwsgierig, gaan op onderzoek uit en willen alles ontdekken. Niet zo handig als ze daarbij hun vinger in het stopcontact willen steken of een losliggend snoer om hun nek draaien. In de zwangerschap is het dan al raadzaam om het huis veilig te maken voor kinderen. Deze dingen mogen daarbij absoluut niet ontbreken.

Traphekjes

Wanneer je kind begint te lopen, wil je absoluut niet dat je kind zelf op onderzoek uit gaat en daarbij van de trap komt te vallen. De verwondingen die daarbij kunnen optreden, kunnen ernstig zijn. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om traphekjes te plaatsen, zowel bovenaan als onderaan. Op die manier kan je kind niet zelfstandig de trap op komen, wat de kans op vallen beperkt.

Uitkijken met glaswerk

Kinderen zien het gevaar niet in dingen. Glas is breekbaar en als het breekt, kan het scherpe randjes krijgen. Daar kan je je lelijk aan snijden. Ook is het gevaarlijk als je glas in je lichaam krijgt of doorslikt. Bij kinderen kan dit allemaal gebeuren. Het is daarom raadzaam om het glaswerk in huis op een hoge of afgesloten plek te zetten, zodat je kind daar niet bij kan. Datzelfde geldt voor spiegels. Die grote op maat gemaakte spiegel in de gang is erg mooi, maar als je kind daar tegen aan valt kan dat levensgevaarlijk zijn. Hang spiegels daarom wat hoger aan de muur op, waardoor het minder risico’s met zich mee brengt.

Stopcontactbeschermers

Een stopcontact kan voor een kind levensgevaarlijk zijn. Wanneer hij of zij daar een vinger in stopt of een pen of iets dergelijks, kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Dat wil je natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen. Gelukkig bestaan daar beveiligingen voor. Dat zijn een soort klepjes, waardoor de gaten van het stopcontact niet direct toegankelijk zijn. Die klepjes moet je eerst draaien, voordat daar een stekker in gestopt kan worden. Voor kinderen is dit bijna niet te doen, wat ervoor zorgt dat dit een veilige oplossing is voor nieuwsgierige kinderhandjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *