Kinderen moeten hun energie kwijt kunnen. Vooral jonge kinderen zijn erg levendig en speels en deze energie moeten ze ergens in kwijt. Nu is het niet wenselijk dat ze maar te pas en te onpas op de banken gaan springen of het dure servies op de grond gooien. Voor kinderen is dat gevaarlijk en voor de ouders is dat ook niet leuk, want die zijn zuinig op hun spullen. Hoe zorg je ervoor dat kinderen wel veilig kunnen spelen in of om het huis?

Speelkamer

Als je huis groot genoeg is, is het ideaal om een aparte speelkamer voor de kinderen te maken. Dat kan een van de kamers die bedoeld is als slaapkamer zijn, maar het kan ook een aparte ruimte op zolder zijn of een ruimte onder het huis. In de speelkamer staat alleen het speelgoed van de kinderen waardoor ze niks kapot kunnen maken wat absoluut niet kapot mag. Het voordeel is ook dat al het speelgoed hier bewaard kan worden, waardoor niet al het speelgoed door het hele huis slingert.

Tuin

De tuin is een ideale plek voor kinderen om te spelen. Ze zijn buiten wat sowieso al goed is, en binnen kan er niks kapot gemaakt worden. In de winter is dit minder ideaal, want dan is het vrij koud. Als kind wil je dan niet urenlang buiten spelen in de kou. Wel kan je je kinderen beschermen tegen de regen, door bijvoorbeeld een overkapping te laten maken in de tuin. Op die manier kunnen de kinderen altijd droog spelen, maar zijn ze wel lekker buiten. 

Schuur

Door een schuur of een apart tuinhuisje te plaatsen in de tuin of aan het verlengde van het huis, kunnen kinderen daar al hun energie kwijt. Als de schuur goed geïsoleerd en verwarmd wordt, kunnen de kinderen daar ook in de winter heel goed en fijn spelen. Datzelfde geldt voor het tuinhuisje. De kinderen zijn vlakbij huis waardoor je als ouder nog een oogje in het zeil kunt houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *