Er zijn volop mogelijkheden om na een opleiding in de zorg aan het werk te gaan. De vraag naar verzorgenden is groot in de thuiszorg en ook in de verpleging. Je zou bijna kunnen zeggen dat je na het afronden van je opleiding direct een baan in de zorg krijgt. Het nemen van een baan is een optie. Er zijn echter nog meer mogelijkheden. Het is verstandig om ook open te staan voor de alternatieven, zoals ZZP in de zorg. Laten we de opties bespreken. 

Een baan na de opleiding

In principe is dit de normale gang van zaken. Wanneer je een jonge persoon bent die pas van de opleiding afkomt is dit een goede set. Waar je gaat werken krijg je nog een stuk begeleiding en hulp. Als je nog nooit eerder een andere baan hebt gehad (uitgezonderd bijbaantjes) is dit een slimme keuze. Het is goed om hiervoor te kiezen om zo te starten in de zorg. Een vervolgstap kan dan zijn om ergens anders te gaan solliciteren of om als zelfstandige in de zorg te starten. 

ZZP in de zorg

Ook in de zorg zijn er veel kleine zelfstandigen. Het is voor een zorginstelling ideaal, aangezien ze on demand zorg kunnen inkopen voor hun cliënten. Het is prettig om zo onnodige kosten te voorkomen. De tarieven zijn gunstig en het is goed om als zelfstandige te starten. Wel moet je capabel genoeg zijn om voldoende opdrachten binnen te halen. Wanneer je dit niet kunt is het slim om je aan te sluiten bij een organisatie welke hierbij kan helpen. Het is dan mogelijk om je puur op het werk te richten terwijl de organisatie alle randzaken regelen. 

De randzaken als ZZP’er in de zorg

Wanneer je als ZZP’er in de zorg gaat werken biedt dit vrijheid. Het is echter ook zo dat je een ondernemer bent. Je moet daarom de belastingen doen en een goede administratie voeren. Daarnaast moet je alle heffingen afdragen. Ook is het noodzakelijk om continu naar werk te zoeken. Wanneer een zorginstelling je niet meer nodig hebt of je naar een andere plek wilt gaan is het belangrijk om deze plek wel te hebben. 

Zekerheid

Het is natuurlijk prettig om een vaste baan te hebben. Bij ziekte en bij vakantie worden alle inkomsten doorbetaald. Tevens is het zo dat je een pensioen opbouwt. Het hebben van een vaste baan maakt het ook gemakkelijker om een hypotheek te krijgen of een lening. Het zou mooi zijn om een balans te krijgen in het ondernemerschap met hogere inkomsten en de zekerheid van een baan. 

Doorstuderen! 

Naast het werken is het ook belangrijk om te kijken waar je jezelf nog verder kunt ontwikkelen. Waar wil je jezelf nog in gaan specialiseren? Door te blijven studeren verhoog je jouw eigen marktwaarde. Het is zo mogelijk om hogere prijzen te vragen als je een ondernemer bent. Heb je een baan dan is het mogelijk om door te stromen naar betere en hogere posities. Het is ook prettig om door te groeien als mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *