Wanneer je een kind krijgt is het belangrijk om een aantal zaken te regelen en vast te leggen. Bij de geboorte is het belangrijk om de aangifte te doen van de geboorte bij het gemeentehuis. Het is hiervoor belangrijk om de namen te weten van de baby. Hier heb je vast al een paar maanden over nagedacht. Soms is het ook een last minute gevoel om een passende naam te kiezen. Ook leg je vast wie de vader en wie de moeder is van de pasgeboren baby. 

Uit elkaar gaan en de baby?

Wanneer je uit elkaar gaat en je hebt een baby dan is het belangrijk om hier goede afspraken over te maken. Het gaat om de omgang, de zorg en ook om de financiĆ«le zaken rondom de baby. Het kan best lastig zijn als je gaat scheiden en je hebt een baby. Het is een idee om een mediator in te schakelen. Ze kunnen praten met alle partijen en de conflicten gladstrijken. Het is belangrijk om een zorgregeling te krijgen en ook om de financiĆ«n goed af te ronden. Bij een scheiding kunnen de emoties hoog oplopen. Het is dan belangrijk om extra hulp in te schakelen Een Mediator in Leeuwarden inschakelen is dan slim als je uit de regio Leeuwarden komt. Het is dan mogelijk om in het belang van de baby alles netjes te regelen. 

Kies samen 

Het is goed om samen een mediator uit te kiezen. Denk aan alle belangen van jezelf, je ex-partner en ook van de baby. Een mediator weet precies wat er moet gebeuren en ook welke zaken geregeld moeten Het is slim om alle afspraken goed op papier te zetten. Het schept helderheid voor de toekomst. Wanneer je samen voor een mediator kiest scheelt dit ook veel kosten. Het is dan mogelijk om geld te besparen. Je hoeft nu immers niet allebei een advocaat in de arm te nemen. Daarnaast zal het sneller zorgen voor een soepele scheiding. 

Speciaal opgeleid 

Er zijn speciale advocaten en mediators die een opleiding hebben gevolgd om de scheiding niet verder te laten escaleren. Het gaat om de vFas advocaten en mediators. Ze kunnen al in een vroeg stadium kijken welke oplossingen er allemaal mogelijk zijn bij de scheiding. Een gespecialiseerde mediator kan het hele proces goed begeleiden en alles juridisch goed verzorgen. Het is zo mogelijk om een conflictsituatie te voorkomen of een vechtscheiding. 

Denk aan de baby

Het is belangrijk om aan de baby te denken als je gaat scheiden. Een mediator die de situatie kent zal weten hoe ze het allemaal netjes en goed afronden. Kijk naar wat de baby nodig heeft. Hoe kunnen beide ouders hiervoor zorgen? Wat kan de mediator bijdragen om de belangen van de baby te waarborgen? Het is belangrijk voor de baby en ook voor de ouders om de scheiding zonder spanningen te laten verlopen. Het zorgt voor rust en dat is van groot belang voor de baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *