Heel wat jonge vrouwen of meisjes stellen zich de vraag wanneer ze er nu precies voor moeten kiezen om voor het eerst een afspraak te maken bij de dienst gynaecologie Amsterdam. In principe is dit afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat u altijd naar een gynaecoloog moet gaan op het ogenblik dat u geslachtsgemeenschap begint te hebben. Verder geldt dat er door de Wereldgezondheidsorganisatie wordt aangeraden om elke 12 à 18 maanden een bezoek te brengen aan de dienst gynaecologie Amsterdam. Wilt u graag meer te weten komen over een mogelijke consultatie bij een gynaecoloog? Raadpleeg dan zeker nog even de informatie op deze pagina!

Wanneer neemt u contact op met gynaecologie Amsterdam?

Het wordt in de praktijk altijd aangeraden om een consultatie aan te vragen bij de dienst gynaecologie Amsterdam op het ogenblik dat u vragen of bezorgdheden heeft over de volgende zaken:

  • Borstontwikkeling;
  • De leeftijd van de eerste maandstonden;
  • De bloedingen die gepaard gaan met de menstruatie;

In het bijzonder vragen over de leeftijd van de eerste maandstonden komen in de praktijk erg vaak voor. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat de eerste maandstonden op verschillende leeftijden kunnen doorbreken. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van de eerste maandstonden bij de leeftijd van negen jaar, maar kan het bij andere jonge vrouwen ook duren tot de leeftijd van zestien jaar voordat de eerste regels doorbreken.

Ook vragen met betrekking tot de bloedingen die gepaard gaan met de menstruatie zijn vaak voorkomend op dienst gynaecologie Amsterdam. Heel wat meisjes of vrouwen kunnen tijdens hun leven geconfronteerd worden met aanzienlijke veranderingen in hun maandstonden. Dat is altijd best wel even schrikken, maar toch hoeft dit in de praktijk zeker niet altijd ernstig te zijn, integendeel. Hoe dan ook, wordt u geconfronteerd met veel bloedverlies, is er sprake van onregelmatig bloedverlies of zijn uw menstruaties pijnlijk? In al deze gevallen is het zeker de moeite waard om een consult aan te vragen bij de dienst gynaecologie Amsterdam!

Wat wordt er gecontroleerd bij een bezoek aan de gynaecoloog?

Gaat u een bezoek brengen aan de gynaecoloog? In dat geval zult u uiteraard graag ook willen weten wat er nu precies allemaal kan worden gecontroleerd. Dat is behoorlijk wat. Het gaat hierbij namelijk niet alleen om de vulva en de vagina, maar ook om de baarmoederhals, de baarmoeder, de eierstokken en natuurlijk ook de borsten.

Preventief een afspraak maken bij de dienst gynaecologie Amsterdam?

Het is zo dat het in de praktijk lang niet altijd zo is dat u reeds klachten moet hebben voordat u contact kunt opnemen met de dienst gynaecologie Amsterdam voor een afspraak, integendeel. Heel wat vrouwen maken dan ook preventief een afspraak bij hun gynaecoloog. Verschillende redenen kunnen hiervan aan de basis liggen, namelijk:

  1. Ter voorkoming van gynaecologische kankers of om deze vroegtijdig op te sporen;
  2. Tijdens de zwangerschap (ter controle of alles goed verloopt);
  3. Om een geschikt anticonceptiemiddel te kunnen bepalen;

In ieder geval mag het duidelijk zijn, heeft u twijfels, bent u bezorgd of zit u met verschillende vragen die u graag aan een gynaecoloog wenst voor te leggen? In al deze gevallen is het zonder meer de moeite waard om daarvoor contact op te nemen met de dienst gynaecologie Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *