Een uitvaartverzekering gaan afsluiten voor je kind; waarschijnlijk wil je er nog niet over denken, maar het afsluiten van een uitvaarverzekering biedt heel veel voordelen als je er al vroeg mee begint. Hieronder staan een aantal voordelen voor je op een rij en lees je belangrijke informatie bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Je baby laten meeverzekeren

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat je baby of kind is meeverzekerd. Gelukkig zijn de meeste verzekeraars vanaf het begin van de geboorte, tot zo’n zestig dagen na de geboorte verzekerd. Bij de meeste verzekeraars worden kinderen automatisch meeverzekerd. Kijk altijd in de polisvoorwaarden hoe het zit. Zo kunnen je kinderen maximaal zijn meeverzekerd met het afgenomen polis van de verzekerde. Bij sommige uitvaartverzekeraars is het van belang dat je je kind wel aanmeldt. Indien dit niet wordt doorgegeven keert de verzekeraar een maximaal bedrag uit.

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Eerst is het verstandig om het verschil te benoemen tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Bij een uitvaartverzekering sluit je een verzekering af om je uitvaart, bijvoorbeeld een begrafenis, te laten uitkeren door de verzekeraar. Deze verzekering gaat vanaf de start je hele leven mee. Je hebt hierbij altijd de garantie dat het bedrag wordt uitgekeerd.

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af zodat je naasten niet met een financiële tegenvaller komen te zitten indien je komt te overlijden. Bij deze gebeurtenis wordt de hypotheek voor een deel met deze uitkering afgelost. Deze verzekeringsvorm is, in tegenstellig tot een uitvaartverzekering, wel eindig. Kijk dus goed tot wanneer de verzekering geldt, want indien je niet binnen de vastgestelde termijn overlijdt geeft de verzekeraar geen uitkering.

Is het wel aan te raden om een uitvaartverzekering te nemen?

Je hebt de keuze om zelf te sparen voor een uitvaart of het kiezen voor een uitvaartverzekering. Zoals je misschien wel weet levert het sparen tegenwoordig niet veel meer op. Bovendien moet je boven een bepaald bedrag een vermogensbelasting betalen. Indien je besluit een aparte rekening te openen heb je in sommige gevallen te maken met die vermogensbelasting. Deze belasting geldt indien je meer dan dertigduizend euro aan spaar- of beleggingsgeld hebt. Woon je samen? Dan is dit bedrag iets meer dan zestigduizend euro.

Het is, zeker met de lage rente, zeker aan te raden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering voorkom je dat je naasten gemiddeld zo’n 7.500 euro moeten betalen. Door het afsluiten van een uitvaart dek je deze kosten. Je betaalt hier maandelijks een gedeelte voor je uitvaart.

Welke uitvaartverzekering moet ik gaan afsluiten?

Het is slim om te kijken welke uitvaartverzekeringen er allemaal zijn. Veel gekozen verzekeringsvormen zijn de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit, wat je enkel en alleen mag besteden aan je begrafenis, crematie of andere vorm. Bij een naturaverzekering ontvang je een aantal diensten van de verzekeraar, denk aan de kist en het graf.

Hou ook goed in de gaten of in de polis staat dat er een inflatiecorrectie wordt toegepast. Anders keert de uitvaartverzekeraar een bedrag uit wat na verloop van tijd een stuk minder waard is geworden. Hiervoor betaal je vaak per maand een klein beetje extra.

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel een stuk wijzer geworden. Zo weet je meer over het meeverzekeren van je kinderen en over welke vorm van verzekeren het best bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *