Voor iedereen is verhuizen een ingrijpende gebeurtenis. Voor kinderen geldt dit helemaal. Het is afhankelijk van de leeftijd van een kind welke effecten de verhuizing kan hebben. Een baby zal nog weinig mee maken van de hele verhuizing. Voor een jong kind van vier jaar of ouder is het vaak anders. Het is belangrijk om hier stil bij te staan. 

De voorbereiding

Tref de juiste voorbereiding. Voor baby’s tot twee jaar is het goed om de babykamer goed in te richten. Zorg ervoor dat het slaappatroon niet onderbroken wordt. Voor peuters is het belangrijk om samen een boekje te lezen. Leg alles uit wat er gaat gebeuren. Het kan voor peuters erg ingrijpend zijn om ergens anders te zijn. Bij kleuters is het goed om ze te betrekken bij de verhuizing. Laat ze het nieuwe huis zien, hun nieuwe kamer en laat ze nadenken over een leuke kleur op de muur. Neem de kinderen zo vaak als mogelijk mee naar het nieuwe huis om ze te laten wennen. Laat ze ook helpen met het klussen. Puur om het proces van de verhuizing een plek te geven en niet om de muur perfect wit te maken. 

Een goede verhuizing

Het is een optie om zelf alle spullen te verhuizen. Met kinderen erbij is het niet altijd ideaal. Een verhuisbedrijf inhuren kan ook. Bekijk de mogelijkheden om de verhuizing door professionals uit te laten voeren. Ze weten waar ze mee bezig zijn en zullen alles op de juiste plek zetten in de woning. 

Afscheid nemen

Voordat alles ingepakt wordt en de verhuiswagen voorrijdt is het goed om met het kind afscheid te nemen van de oude woning. Een tekening maken, een wandeling door de omgeving en een laatste bezoek aan de kinderkamer.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *