Er is een kindje geboren, en je bent uitgenodigd om op kraamvisite te komen! Helemaal leuk natuurlijk, maar wat neem je mee als cadeautje? Papa en mama zullen zich ongetwijfeld goed hebben voorbereid op de komst van het kleintje, dus denk goed na over wat jou bijdrage aan hun geluk zou kunnen zijn. Of: wat het kleine kindje zelf het blijste zou maken! Om je op weg te helpen hebben we een paar leuke tips opgeschreven.

Koop babykleertjes

Het is een inkoppertje: elke baby heeft nou eenmaal kleertjes nodig. En veel ook! Babykleertjes worden snel vies en moeten vaak vervangen worden. Daarnaast groeien baby’s in het eerste jaar erg hard, waardoor er altijd behoefte is aan nieuwe kleertjes. Wees dan ook niet bang dat de kleertjes die je gekocht hebt te groot zijn. Je zal het snel merken: ouders hebben ze liever te groot dan te klein! Veel kraamcadeaus worden dan ook “op de groei” gekocht, zodat ouders ook na de eerste fase kleertjes hebben om op terug te vallen.

Koop een knuffel

Kleertjes zijn leuk voor de ouders; knuffels zijn leuk voor het kind. Kies je voor een knuffel, dan kies je voor het plezier van de baby. Een knuffelbeest kan een kind een gevoel van geborgenheid geven, en het helpt met in slaap vallen. Welke knuffel je precies moet kopen, daar weet reisknuffel Fluffy, “The Bite-Sized Backpacker”, alles over: via zijn website werd een officieel onderzoek uitgevoerd naar wat de populaire knuffels zijn! Van de klassieke teddybeer tot axolotls en roggen, de lijst zit vol met verrassingen. Elke aankoop gedaan via de website van Fluffy draagt daarnaast via winstdonaties bij aan het welzijn van dieren in het wild!

Koop babyspeelgoed

Een derde optie is het kopen van babyspeelgoed. Babyspeelgoed is vaak groot en kleurrijk, en ondersteund de ontwikkeling van het kind. Via babyspeelgoed kunnen baby’s de wereld leren verkennen, en tegelijkertijd hun motoriek ontwikkelen. Let wel altijd goed op: controller of het speelgoed wat je cadeau wil geven geschikt is voor baby’s. Het mag geen kleine onderdelen bevatten en moet natuurlijk niet te makkelijk kapot te maken zijn. Vindt je het belangrijk dat het speelgoed wat je koopt écht bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind, lees dan altijd even goed de beschrijving van het product door om te kijken op welke manier dat zal gebeuren.

Je ideale cadeau

Hét ideale cadeau bestaat niet. Ouders zijn vaak goed voorbereid op de komst van hun baby, en jouw bijdrage zal met name symbolisch zijn. Met schattige kleertjes of een mooi stuk speelgoed help je zowel de ouders als het kind een eindje op weg; met een leuke knuffel maak je juist de baby weer erg blij. De keuze is uiteindelijk aan jou: kies datgene waarvan jij denkt dat de nieuwe familie het meeste plezier van zal hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *