Ben je sinds kort een trotse vader of moeder van je pasgeboren kind? Gefeliciteerd! Na 8 maanden in stress en wachten kan je nu eindelijk  genieten van de tijd die je samen met je kind hebt. Woon je in een te klein huis om met zijn alle in te wonen en heb je behoefte aan een extra kamer voor de baby? Dan is het verstandig om te verhuizen naar een andere woning. Hier komt echter veel bij kijken. In dit artikel geven we een aantal tips voor het verhuizen. Denk aan het huren van een verhuislift, inrichten van de babykamer en het huis kindvriendelijk maken.

Het huren van een verhuislift


Het verhuizen ansich is een slopende periode, al helemaal als je net een kind hebt gekregen en je wel iets anders aan je hoofd hebt. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die het verhuizen een stuk gemakkelijker maken. Een goed voorbeeld daarvan is een verhuiswagen. Hierdoor kan je grotere spullen inladen en hoef je daarnaast ook minder vaak heen en weer te rijden van je oude naar je nieuwe huis. Daarnaast is het huren van een verhuislift ook zeer nuttig om te huren. Door het huren van een verhuislift kan je namelijk zware objecten gemakkelijker omhoog sturen. Groot voordeel daarvan is dat je geen pijn aan je rug krijgt of andere klachten aan je lichaam. Een ander voordeel is dat je geen schade kan maken in de rest van het huis. Dit is een veel voorkomend iets en komt met name veel voor in de hal van een trap.

Inrichten van de babykamer


Naast het huren van een verhuislift, zijn er ook andere zaken die belangrijk zijn bij het verhuizen naar een nieuwe woning. Zo moet je je alvast oriënteren met het inrichten van de babykamer.  Uiteraard kan mooie decoratie aan de muur zoals muurstickers of posters niet ontbreken. Het is zeer populair om de naam van een kind aan de muur te plakken. Daarnaast mogen de nodige speeltjes en knuffelberen ook niet ontbreken.

De rest van het huis kindvriendelijk maken


Uiteraard moet je ook de rest van je huis kindvriendelijk maken.  Zo moet je alles opbergen en met name zware en scherpe objecten. Je wil natuurlijk dat je kind zich open haalt aan een mes of een schaar. Ook is het goed om scherpe randjes van bijvoorbeeld een tafel af te dekken.  Ook handig om in de woonkamer ruimte vrij te maken voor een wieg en dat er veel ruimte is om te bewegen voor de baby. Als de baby kan kruipen wil die het liefst de hele kamer door gaan. Vervelend als dit niet kan, omdat hier simpelweg geen ruimte voor is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *