Steeds meer ouders met jonge kinderen kiezen ervoor om allebei te werken. Een logisch gevolg is de groeiende interesse in de dagopvang. Vroeger gingen kinderen vanaf de peutertijd naar de peuterspeelzaal. Nu kan je voor alle leeftijden kiezen uit een groot aanbod van oppassers, gastouders en kinderdagverblijven. De kinderopvang Breda is een populaire optie, waar baby’s vanaf 6 weken al terecht kunnen. De populariteit is deels te verklaren door de positieve effecten die het kinderdagverblijf lijkt te hebben op de ontwikkeling van kinderen. Ze leren al jong om te gaan met leeftijdgenootjes en tegelijkertijd wordt de motorische en cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. Ze worden dus goed voorbereid op de overgang naar de basisschool. Daarnaast is het voor ouders fijn dat de tijden van kinderdagverblijven gebaseerd zijn op volle werkdagen. Maar er zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan vast. Wat zijn de kosten van een kinderdagverblijf eigenlijk?

Kostenplaatje

De gemiddelde kosten van een kinderdagverblijf liggen tussen de zes en de acht euro per uur, maar ieder kinderdagverblijf heeft natuurlijk zijn eigen kostenplaatje. Om te beginnen is het van belang om te checken wat bij het uurtarief is inbegrepen. Sommige dagverblijven bieden eten, drinken of luiers aan, waardoor het uurtarief hoger is maar de kosten uiteindelijk relatief lager zijn dan op een dagverblijf dat deze diensten niet aanbiedt. Ook geven dagverblijven vaak 2 mogelijkheden wat betreft de tijden, namelijk hele of halve dagen. Het is dus belangrijk om goed in te schatten wat nodig is om de kosten laag te houden. Ten slotte staan de meeste kinderdagverblijven geregistreerd bij de gemeente. Bij deze kinderdagverblijven kan je ervan uitgaan dat de kwaliteit en de zorg voor jouw kinderen gewaarborgd is. Deze registratie is niet alleen van belang voor de kwaliteit, maar ook voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag wat alleen kan als het kinderdagverblijf geregistreerd staat. De kinderopvangtoeslag is een grote factor in het gehele kostenplaatje, afhankelijk van het inkomen en het aantal kinderen dat naar de opvang gaan. Op deze manier kan je een groot deel van de gemaakte kosten weer terug krijgen. Zoek dit van te voren goed uit, om later niet voor verrassingen te komen staan!

Overzicht

Wat je natuurlijk altijd kan doen is een kostenoverzicht aanvragen bij de kinderdagverblijven waar je geïnteresseerd in bent. Met deze informatie kan je ook meteen kijken hoeveel opvangtoeslag je ontvangt. Zo weet je zeker waar je aan toe bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *