Wanneer er een baby komt, is het belangrijk om na te denken over de manier waarop je je baby wil vervoeren. De kans is groot dat je een auto hebt. Je baby kan niet op elke mogelijke manier in de auto gezet worden. Met de volgende tips neem je je baby veilig mee in de auto.

Babystoel

In de eerste maanden na de geboorte neem je je baby mee in de maxi cosi. De maxi cosi zet je met de achterkant naar de rijrichting. De baby kijkt dus als het ware door de achterruit naar buiten. Dit is de veiligste manier van vervoeren. Wanneer er onverhoopt een aanrijding plaats vindt, kan je baby niet met zijn hoofd naar voren klappen. Hierdoor blijft het eventuele letsel zoveel mogelijk beperkt. De maxi cosi zet je vast met de stoelriemen van de auto. Als de baby te groot wordt voor de maxi cosi, ben je verplicht om een goedgekeurd autostoeltje te kopen. Deze moet aan enkele keurmerken en veiligheidseisen voldoen. Doet het stoeltje dat niet, dan loopt je kindje risico’s tijdens het rijden en eventuele botsingen. Welk stoeltje geschikt is, is afhankelijk van de lengte en het gewicht van je kind. 

Grote auto

Omdat je kind dus lang in een stoeltje vervoerd moet worden, is het handig om een grote auto te hebben. Sowieso heb je veel spullen nodig als je met een baby op pad gaat, denk aan luiers, voeding, extra kleren en speelgoed. Op latere leeftijd is het handig als je kind voldoende beenruimte heeft en je ook wat speelgoed kwijt kan op de achterbank. Als je dan een langere rit moet maken, kan hij of zij zich in elk geval goed vermaken en comfortabel zitten. Is je huidige auto niet groot genoeg maar heb je wel een zakelijke auto die voldoet aan de eisen? Deze mag je ook privé gebruiken, mits je rittenregistratie op orde is en goed wordt bijgehouden. Op die manier voorkom je problemen en boetes van de belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *