Ieder gezin met (jonge) kinderen herkent het wel: de hectiek en stress rondom het avondeten. We zijn allemaal razend druk. Tijd voor het doen van boodschappen, het bedenken van recepten, en het koken is er soms bijna niet. Terwijl juist samen eten met het hele gezin een van de meest belangrijke momenten in het gezin is. Hoe kan je hier verandering in brengen? In deze blog van www.maaltijdbox.org leggen we uit hoe een maaltijdbox van bijvoorbeeld Hello Fresh, Marley Spoon, Albert Heijn of Ekomenu hier verandering in kan brengen .

Met weinig tijd toch een gezonde maaltijd op tafel

Elk gezin heeft behoefte aan een gevarieerde en gezonde maaltijd. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat ze alle belangrijke bouwstoffen binnenkrijgen. Merk je dat je hier amper aan toe komt? En kies je te vaak voor ongezonde alternatieven zoals een afhaalmaaltijd of iets kant-en-klaars met pakjes en zakjes? Dan is een speciale maaltijdbox beslist de overweging waard. 

Wat is zo’n voedselpakket voor gezinnen?

De maaltijdbox – ook wel voedeselpakket genoemd – is een box met daarin verse producten. Denk aan vlees, vis, groente, aardappelen, pasta, kruiden, etc. De box wordt geleverd met 3 of meer recepten. Met de inhoud van deze box kan je eenvoudig 3, 4, of 5 gezonde maaltijden per week klaarmaken. In de receptenkaart wordt stap-voor-stap uitgelegd wat je moet doen. Je hoeft dus beslist geen ervaring te hebben: met een maaltijdbox kan iedereen een gezonde en lekkere maaltijd in weinig tijd op tafel zetten. 

  • De maaltijdbox bevat alle benodigde ingrediënten en recepten voor 3 of meer gerechten
  • De box wordt geleverd met duidelijke recepten, je hoeft alleen maar de stappen te volgen
  • Je kookt zoveel mogelijk met verse producten, vaak ook nog eens biologisch
  • De gerechten zijn verrassend, gevarieerd en origineel. Dus niet elke woensdag dezelfde pasta of elke maandag weer aardappelen met een gehaktbal
  • De gerechten zijn in de basis altijd gezond, en bevatten de benodigde voedingswaarden

Direct proberen?

Lijkt het jou wel wat, zo’n maaltijdbox voor gezinnen? Probeer het dan zelf uit. Aanbieders als HelloFresh, Marley Spoon maar ook het biologische Ekomenu en Willem & Drees hebben altijd heel interessante aanbiedingen voor nieuwe klanten. Je kunt de eerste box dan proberen met een korting van bijvoorbeeld €20,00 of 50%. Op die manier kost je de eerste box bijna niets, en kan je het heel laagdrempelig eens uitproberen. Let er wel op dat deze boxen werken met een zogenaamd flexibel lidmaatschap. Dit betekent dat – wanneer je jouw eerste box besteld hebt – je een abonnement aangaat. De volgende boxen worden dan ook al automatisch ingepland. Maar in jouw account kun je heel eenvoudig boxen overslaan, of gewoon jouw hele account opzeggen. Dan weet je zeker dat je niet onverwacht toch nog een box ontvangt die je wel volledig moet betalen. 

Meer blogs over koken & bakken lezen met kinderen? Kijk dan eens op Love2bemama.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *