Er zijn volop verschillende soorten behang om uit te kiezen als je de babykamer of kinderkamer gaat inrichten.De vloer en de wanden zijn bepalend hoe het hele interieur eruit komt te zien. Daarnaast zijn er natuurlijk de meubels en de accessoires. Met de accessoires is het mogelijk om te zorgen voor de finishing touch. In dit artikel zullen we de mogelijkheden bespreken voor het behang in de kamer.

Het behang kiezen 

Kijk naar de grootte van de kamer. Een grote kamer is meer geschikt voor een druk motief dan een wat rustigere kamer. Het is bij een kleine kamer beter om een rustig en niet te druk behang te kiezen. In de kinderkamer is het slim om een behang te kiezen wat gemakkelijk is af te nemen. Wanneer de kinderen op de muur tekenen is het nog afwasbaar en geen ramp. Een eenvoudig behang wat overschilderbaar is, is ook een idee. Het maakt het mogelijk om de kamer later nog een keer een andere look te geven. 

Het budget

Afhankelijk van het budget kan gezocht worden naar het juiste behang. Meet de ruimte op en zorg voor voldoende rollen. Het is belangrijk om ook een restafval mee te rekenen. Niet iedere rol zal optimaal gebruikt worden. 

Zelf behangen of laten doen? 

Wanneer het behang is uitgekozen is het belangrijk om te bepalen of er een behanger ingeschakeld wordt of het zelf gedaan wordt. Als iemand handig is dan kan men zelf aan de slag gaan. Het is wel belangrijk om te zorgen voor een vlakke muur en het juiste gereedschap. Denk aan een loodlijn, behangkwast en een grote emmer voor de lijm. Een behanger inhuren kost geld. Het eindresultaat zal vaak een stuk beter zijn. Logisch natuurlijk als iemand iedere dag bezig is met het behangen van woningen en kinderkamers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *