Fotoshoots zijn er voor alles en iedereen: voor gezinnen, vrienden, zwangere vrouwen en dus ook voor newborn baby’s (pasgeboren baby’s). Er zijn tegenwoordig veel verschillende vormen van fotografie en fotoshoots in opkomst. Newborn fotoshoots behoren tot een van de opkomende trends binnen fotografie in Nederland. Heb je een pasgeboren baby en wil je dit op beeld vastleggen? Dan biedt een newborn fotoshoot mogelijk de uitkomst.

Wat is een newborn fotoshoot?

Bij een newborn fotoshoot worden er foto’s gemaakt van een pasgeboren baby. Deze shoot kan het beste plaatsvinden wanneer de baby tussen de 4 en 21 dagen oud is. Dit komt doordat baby’s in deze fase nog veel rust nodig hebben en veel aan het slapen zijn. Dit maakt het mogelijk om de baby’s in verschillende poses te fotograferen. Het is belangrijk dat de baby voordat de shoot begint gevoed is. Hierdoor valt de baby gemakkelijker in slaap en zorgt ervoor dat je eenvoudig foto’s kunt maken. Een shoot duurt meestal tussen de twee à drie uur, afhankelijk van hoe ontspannen je baby zich voelt. Uiteraard is de veiligheid van de baby het belangrijkste bij de fotoshoot, vandaar dat we uitgebreid de tijd nemen voor de shoot. Er kunnen meerdere pauzes ingelast worden, zodat de baby gevoed en verschoond kan worden.

Redenen om een newborn shoot houden

Een newborn shoot biedt veel voordelen. De geboorte van een baby is ongetwijfeld één van de meest bijzondere momenten uit je leven. Dit is een moment dat zeker waard is om vast te leggen op beeld. Op deze manier kan je de herinneringen aan je pasgeboren baby voor altijd koesteren. De foto’s kan je voor altijd bij je dragen. Dit zorgt ervoor dat je altijd terug kan blikken naar de eerste momenten met je baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *