Niet alleen voor je kindje, maar ook voor jou als moeder, is de eerste periode dat je kindje naar de kinderopvang gaat, heel erg spannend. Misschien ben je, hoe leuk al die tijd met je kindje ook is, ook wel weer toe aan meer sociale contacten met bijvoorbeeld je collega’s. Wat het geval ook is, het is voor jullie beide, echt even wennen! We voorzien je van 5 tips, om het iets makkelijker te maken.

Probeer een keer proefdraaien, bij een bekende van je kindje

Is je kindje eenkennig? Is je kindje gewend aan andere mensen, of gaat de kinderopvang Groningen echt het eerste avontuur, buitenshuis worden? Alles zal nieuw zijn voor je kindje en het kan dan fijn zijn, om dit eerst een keertje te proberen bij een bekend gezicht. Misschien bij opa en oma een keertje de uren dat je kindje naar de kinderopvang zal gaan proberen? Je kindje ervaart de eerste keer, lang van huis, dan in ieder geval bij iemand die voor je kindje bekend is.

De 1e volle week? Al tijdens je verlof!

Wacht niet tot je zelf weer echt aan de bak moet! Waarom? Nou gewoon, omdat dat praktisch is. Neem een weekje voor jezelf om thuis je dingetjes nog te kunnen doen voor je gaat werken. Ook is het best nog wat om zo’n nieuw ritme te vinden voor jou en je kindje! Het is fijn als je dan zelf geen echte verplichtingen hebt.

Doe vooral een oefenronde/generale ochtend repetitie

Hoelang duurt het precies van bedje naar auto? Wat moet je allemaal doen en hoelang ben je daar mee bezig? Eindelijk klaar om te gaan? Toch niet! Je kleine heeft net, met de jas en alles al aan, een cadeautje gemaakt in zijn luier, speciaal voor jou! Nog een keer klaar? Hoe laat is het nu? Nou, zo lang dien je dus uit te trekken voor het ochtendritueel, voor de kinderopvang aan, zodat je altijd speling hebt voor poepluiers en spuugkleding.

Contact met ouders

Communicatie met de ouders windt men op de peuterspeelzaal Groningen vaak erg belangrijk. Vaak hebben zij een speciale app of ander communicatiemiddel. Je kunt via allerlei kanalen leuk en handig volgen hoe de dagen verlopen. Je ziet hoe de dag verloopt, wat de kinderen doen en misschien zie je nog wel een leuke foto van je kindje voorbijkomen!  

Probeer het los te laten

Probeer het proces een beetje los te laten. We zeggen proces, want je draagt je kindje in je buik, daarna komt je kindje uit je buik, de wereld in. De eerste weken op afstand, ben jij de hele wereld voor je kindje. Naarmate de tijd vordert, wordt de wereld van je kindje steeds groter en zul je steeds meer (met kleine stapjes) afstand moeten nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *