De kinderkamer inrichten is een mooie klus. Misschien moet de baby nog komen of misschien ben je pas verhuisd. Het is tijd om de kinderkamer netjes en mooi in te richten. De kinderkamer is een ruimte waar de kinderen enthousiast van worden en hun eigen plekje hebben. Het is daarom belangrijk om ook de ideeën en de stijl van het kind te gebruiken. Als de kinderen oud genoeg zijn is het belangrijk om ze bij het inrichten te betrekken. Kijk welke thema’s ze aanspreekt of welke hobby’s ze hebben. Op basis daarvan kun je het thema bepalen. Laten we onze ideeën met je delen om de kinderkamer goed in te richten. 

Doe lekker gek

Het is niet nodig om je te beperken tot de realiteit. Laat jezelf gaan en ga mee in de dromen van je kinderen. Ze willen een tip in de slaapkamer? Een boomhut? Of een hoogslaper? Er zijn zoveel mogelijkheden. Het is goed om naar de wensen van je kind te luisteren. Een auto racebaan? Formule één circuit of een ware jungle? Het zijn niet alleen de televisie woonprogramma’s die dit kunnen realiseren. Ook jij kunt dit doen voor jouw kind. Doe eens gek en realiseer die droomkamer voor jouw kinderen. 

Muurstickers en teksten

Wanneer de kamers niet rigoureus veranderd hoeven te worden is het ook mogelijk om voor andere posters, muurstickers of muurteksten te kiezen. Muurteksten kopen kan eenvoudig via het internet. De posters en muurstickers kunnen in een thema aangebracht worden. Het mooie is dat het thema ook weer verwijderd kan worden om plek te maken voor verandering. Wanneer de kinderen ouder worden zullen hun smaken veranderen. Van rose prinses kamertjes veranderen ze langzaam in een rock paradijs. De flexibiliteit is ideaal wanneer de smaken veranderen. 

Een klein kinderparadijs

Het is natuurlijk mooi om van de kinderkamer een mooie speelkamer te maken. Een kamer waar het bed aan het plafond hangt. Daaronder is er volop ruimte om te spelen en al het speelgoed te bewaren. Een klein zitje in de hoek met een bureautje voor het huiswerk. Vervolgens de mooie posters en muurteksten aan de wand om het af te maken. De kinderen zullen volop genieten van hun eigen kamer. Vriendjes en vriendinnetjes zullen onder de indruk zijn. 

De jungle kamer

Een groen behang of mogelijk een fotobehang met de bomen van een jungle aan de muur. Een grote liaan om van het bed naar de deur te slingeren en een lamp in de vorm van een mango. Een lekker tropische kamer. Een kamer waar alles past in de stijl van een jungle. Een schatkist erbij om al het speelgoed in op te bergen. Daarnaast een blok hout om op te zitten en te gaan tekenen. Het is een mooi thema voor een jongenskamer. Helemaal wanneer hij graag in de bossen speelt of in de tuin. Het zal een rustgevende werking op de kinderen hebben. Ze zullen slapen als roosjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *