De Amerikaanse Macy Miller woont met haar man, hun twee kinderen en een Duitse Dog in een zelfgebouwd tiny house.
 

Macy Miller heeft altijd al gedroomd van een eigen appartement, haar eigen plek zonder hypotheek of huur. Ze begon met het plannen van haar tiny house in 2011 en voltooide haar huisje van 18 vierkante meter in 2013. Ook al is het tiny house super klein, toch heeft het alles heeft wat nodig is om er fatsoenlijk te leven. Architect Macy gelooft vooral in het leidende principe “Vorm volgt functie”. In haar tiny house bezit ze daarom alleen objecten die ook een doel dienen.
 

“Om gelukkig te zijn, is maar een minimum aan dingen nodig,” -Macy.
 

Niet zonder luxe

Toch wilde ze niet zonder een bepaalde luxe, zoals Macy het noemt, zoals een ruime douche met veel ruimte, een werktafel en een leesstoel. Terwijl Macy nog bezig was met haar tiny house, ontmoette ze haar huidige partner James, die net zo enthousiast was over het idee van een tiny house als zij was en in 2013 is ingetrokken. In maart 2014 kregen ze twee kinderen en veranderden hun drie vierkante meter grote veranda in een kinderkamer.
 

Met twee kinderen in een Tiny House

Ondertussen hebben Macy en James een tweede kind gekregen. Sinds een paar weken wonen ze samen met de Duitse Dog Denver en hun twee kinderen in een tiny house van 21 vierkante meter. Waar vroeger Macy’s geliefde veranda was, zijn er nu twee kinderbedden, een plank voor kleding en een kleine speeltafel.
 

Macy en James hebben ook de rest van het huis aangepast aan de groei van de familie. Ook het ouderlijk bed voor dochter Hazel en zoon Miles werd kinderveilig gemaakt.
 

Op haar blog vertelt Macy over haar ervaringen in het tiny house. Ge├â┬»nteresseerde tiny house bouwers kunnen daar ook boeken en plannen voor Macy’s project kopen en online cursussen over dit onderwerp volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *