Wat nu als je zwanger bent of wordt tijdens het volgen van de rijlessen? Is het dan wel mogelijk om af te rijden voor het rijbewijs? Een goede vraag! Het antwoord is kortweg ja. Het mag gewoon. Er zijn geen officiële redenen om het niet te doen. Het is natuurlijk minder praktisch als je met een dikke buik achter het stuur zit. Tevens kan de stress ook de weeën oproepen. Een praktijkexamen kan dan opeens uitmonden in een spoedrit naar het ziekenhuis. Het zal een verhaal zijn wat in vele kranten komt te staan en media-aandacht krijgt. Als je goed voorbereid bent is het niet nodig om nerveus te zijn. Start gewoon met een theoriecursus om eerst het theorie examen te halen. Daarna ga je op voor het rijbewijs! 

Waarom afrijden als je hoogzwanger bent? 

Misschien vragen mensen zich af waarom je zou afrijden als je hoogzwanger bent. De belangrijkste reden is natuurlijk om het rijbewijs te halen zodat je jezelf naar het ziekenhuis kunt rijden (en weer terug). Het is iets wat de echt sterke vrouw gewoon kan doen. Ook kan het zo zijn, dat je in het hele proces van praktijkexamens gewoon door wilt gaan om te slagen. Mogelijk ben je een keer niet geslaagd na een lange periode van lessen. Dan is het mogelijk dat je hoogzwanger bent voordat je afrijdt. 

Bespreek het met de instructeur

Het is goed om de mogelijkheden met de instructeur te bespreken. Vraag hoe hij of zij erover denkt en wat het beste is. Nadat iemand bevallen is zal er niet direct tijd zijn om verder te lessen of om op te gaan voor het rijbewijs. Het is een periode waar de baby alle aandacht nodig heeft. Bij iedere beslissing zou het (ongeboren) kind centraal moeten staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *