Liewood badjassen zijn de nieuwe trend en vooral bij kinderen. Weet je waar die van gemaakt is? Het is een geweven stof die bestaat uit lussen die veel vocht kunnen opnemen. Het wordt meestal gebruikt voor handdoeken, badjassen en diverse sportkleding. Vandaag leer je hoe je de Liewood badjas op de juiste manier kan bewaren en wassen.

Begrijp de wasvoorschriften

Voordat je de Liewood badjas in je wasmachine steekt, controleer je best eerst het etiket en lees je de wasvoorschriften zorgvuldig door. De meeste fabrikanten geven de beste wasvoorschriften aan op het etiket op de kleding. Het label bevat meestal symbolen voor het soort was, het drogen, het strijken en de stomerij-instructies. Volg altijd de was- en droogvoorschriften van de fabrikant om beschadiging van de Liewood badjas te voorkomen.

Houd het zacht!

Om de levensduur van de Liewood badjas te verlengen, moet je het gebruik van agressieve chemicaliƫn vermijden. Bleekmiddelen worden vaak gebruikt als antibacteriƫle en witmakende middelen voor de was. Hoewel het een goed ontsmettingsmiddel is, kan het de Liewood badjas beschadigen. Om de integriteit van de Liewood badjas te behouden, kan je dus best regelmatig gebruik van bleekmiddel vermijden. Bleken versneld in feite de afbraak van badstof vezels, waardoor de badjas bij elke wasbeurt kwetsbaarder wordt. Uiteindelijk zal de badjas er versleten en minder kleurrijk uitzien. Als je vlekken wil verwijderen, behandel ze dan eerst met een vlekkenverwijderaar voordat je ze in de wasmachine gooit. Door de zeep die in gewoon waspoeder achterblijft, voelt de stof harder aan dan hij in werkelijkheid is. Gebruik indien mogelijk een mild wasmiddel om de Liewood badjas te reinigen.

Gebruik de juiste droog instellingen om krimpen te voorkomen

De Liewood badjas droog je het best in de droogtrommel. Gebruik de lage-warmte droogstand. In tegenstelling tot de meeste katoenen kleding krimpt badstof niet bij lage warmte. Sterker nog, lage warmte voorkomt dat het krimpt en behoudt tegelijkertijd de zachtheid van het materiaal. Probeer te voorkomen dat de Liewood badjas in de zon gedroogd wordt, als deze lang in de zon gedroogd wordt zal de kleur namelijk gaan vervagen.  

Wil je een Liewood badjas voor je kind kopen? Bij dreumesenzo.nl vind je een scala aan modellen. Bekijk de website en kies het perfecte exemplaar voor je kleintje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *