Er is een baby onderweg, wat een rijkdom! Hoe leuk een kindje ook is, er komen ook een paar nadelen bij kijken. Een van de meest genoemde nadeel is dat een kind veel geld kan kosten. Het geld vliegt eruit wanneer je een kind krijgt. Denk aan die babykamer, waar de nodige spullen in moeten zoals een babybedje, de vele luiers die gekocht moeten worden, een kinderwagen en misschien wel een gezinsauto voor het groeiende gezin. Het is daarom handig om te weten hoe je kan besparen. En dat kan, zonder dat iemand er last van heeft. 

Credit card

Neem een creditcard. Dat lijkt een beetje vreemd, maar waarom niet? Het brengt vele voordelen met zich mee. Een groot voordeel wat een credit met zich mee brengt is de optie om achteraf te betalen. De rekening van je creditcard komt altijd aan de einde van de maand, waardoor je altijd net wat meer tijd heb om uiteindelijk te betalen.
Tevens hoef je niet altijd tot aan het einde van de maand te wachten, bij de meeste kaarten kan je ook tussendoor een betaling doen. Zo hoef je niet aan het einde van de maand in één keer een groot bedrag te betalen. Een ander bijkomend voordeel dat komt kijken bij het nemen van een creditcard, is de mogelijkheid om punten te sparen. Het verschilt per creditcard waar je voor kan sparen. Ten derde heb je automatisch een aanvullende reisverzekering wanneer je een buitenlandse reis boekt met je creditcard. Dus voor reisongevallen, hulpverlening en vlucht en bagagevertraging. Het gaat hierbij dus om aanvulling en niet om een vervanging van je reguliere reisverzekering. Vergelijk hier verschillende creditcards.

Heb inzicht in uitgaven

Een andere goede manier om slimmer met je geld om te gaan, is om slim boodschappen te doen. Om slim boodschappen te doen moet je ten eerste inzicht hebben in wat je bijvoorbeeld in een week thuis nodig heb qua boodschappen, hierdoor koop je geen onnodige spullen wat je weer moet weggooien door beperkte houdbaarheidsdatum. Plan voor de hele week in wat jullie gaan eten. Houd ook de aanbiedingen in de gaten van verschillende supermarkten, drogisterijen en andere winkels. Lees de folders en vergelijk de prijzen van verschillende winkels. Niet alleen van etenswaar, maar ook andere producten zoals luiers. babyvoeding en andere dagelijkse benodigdheden. Hierdoor hou je maandelijks meer geld over. 

Parttime of fulltime werken? 

Vaak wanneer een baby in het gezin komt, gaat de ene ouder die het minst verdient parttime werken en degene die het meest verdient gaat of blijft fulltime werken. Echter is dit niet altijd de slimste oplossing. Iemand met een lager brutoloon houdt in verhouding meer over. Het is dan daarom slimmer dat beide ouders parttime gaan werken, namelijk beide 4 dagen in de week. Een ouder die bij bijvoorbeeld alleen €40.000 euro verdient houdt minder over dan een stel die samen €40.000 euro verdient. Dit alles heeft te maken met verschillende fiscale kortingen en heffingskortingen, dat zijn belastingkortingen. Die kortingen zijn hoger bij een laag inkomen. 

Bespaar op de energierekening 

Met kinderen in huis stijgt de energierekening geheid. Het is daarom zeker de moeite waard om te kijken welke leverancier goedkoper is en dan over te stappen. Het is daarbij belangrijk op te letten op de contractduur, opzegkosten en de kosten van elektriciteit én gas te bekijken.
Naast de energierekening is het ook verstandig om te kijken naar diverse verzekeringen, zoals zorgverzekering, inboedelverzekering en een autoverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *