Wil jij je kledingzaak onderscheiden en voor baby’s een eigen kledinglijn beginnen? Er komt ontzettend veel bij kijken. De kleding moet worden ontworpen, en daarna is de productie ook niet zomaar klaar. Daarom is het verstandig om een textielexpert te consulteren. In dit artikel hebben we bij Geboortesenzo informatie verzameld over een textielgroothandel waar je terecht kunt voor het starten van je eigen label: M.G. van Meel B.V. We belichten dit bedrijf en vertellen je hoe je zelf een eigen babykledinglijn kunt beginnen.

Wat doet M.G. van Meel B.V?

M.G. van Meel B.V. is een puur Hollands bedrijf. Het werd namelijk opgericht in Nederland in het jaar 1953. Tegenwoordig wordt de focus gelegd op vernieuwing en duurzaamheid. Ook de ecologie (impact op het milieu) is voor de experts van M.G. van Meel B.V. heel belangrijk. Bezoek je de website, dan tref je exceptionele merken zoals Frogs and Dogs, Funderwear en Fun2wear. Bij M.G. van Meel B.V. kun je voor het inkopen van verschillende soorten textiel terecht, zoals:

  • Babykleding en kinderkleding van Frogs and Dogs;
  • Kinderpyjama’s van Fun2Wear; 
  • Kinderondergoed van Fun2Wear en Funderwear.

Ook ben je voor het starten van een private label aan het juiste adres bij de groothandel.

Een eigen label in vier stappen

Kleding verkopen en een eigen label starten zijn twee totaal verschillende werelden. Start je een eigen label, dan komt daar veel bij kijken. Zelfs voor ondernemers die alle ins-en-outs van de fashion industrie kennen, kan alles wat er moet gebeuren een verwarrende waslijst worden. Daarom werkt M.G. van Meel B.V. op basis van een logisch vier-stappenplan.

Collectie- en productontwikkeling

Het proces begint met een oriënterend gesprek. Je deelt je ideeën over hoe de toekomstige collectie er uit gaat zien en hoe groot die wordt. Aan de hand van deze bespreking wordt een moodboard van de sfeer en visie gemaakt, en zo ook de eerste schetsen van designs. Worden de textielexperts en jij het volledig eens? Dan is het tijd om de order te plaatsen.

De productie van je label

Van alles wat met het eindproduct te maken heeft, zoals knoopjes, worden samples gemaakt. Nadat je alle onderdelen van het product hebt goedgekeurd, zet de productie voort. Later ontvang je opnieuw samples. Deze keer gaat het om alle maten van alle kledingstukken. Pas nadat jij akkoord bent met ieder detail, gaat M.G. van Meel B.V. over op de kwaliteitscontrole.

Een grondige kwaliteitscheck

Bij M.G. van Meel B.V. is de kwaliteit van producten heel belangrijk. Er vindt dan ook een grondige inspectie plaats om ervoor te zorgen dat ieder kledingstuk van een hoogwaardige kwaliteit is. Ook ontvang je vanuit de bulkcollectie shipment samples die je zelf op kwaliteit controleert. Het is belangrijk dat zowel jij als de textielexpert zijn verzekerd van de kwaliteit van het label.

Import en distributie

De douaneformaliteiten, invoerrechten en transportkosten zijn in de prijs van de collectie al meegerekend. Er is veel om over na te denken bij het beginnen van een kledinglabel, maar bij dit gedeelte hoef jij niet meer stil te staan. Kortom, als je een eigen label wilt beginnen ontzorgt M.G. van Meel B.V. je in het complete proces! Wanneer ga jij met de textielexperts om de tafel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *