Het is natuurlijk erg vervelend als je kind te kampen heeft met eczeem. Een verzamelnaam van verschillende aandoeningen met veelal rode en jeukende uitslag als vervelend gevolg. Gelukkig is er echter Bepanthen. Dit middel kan je snel van de rode uitslag en van de vervelende jeuk af helpen.

Echt heel erg vervelend

Eczeem is in feite een ontsteking van de bovenste huidlagen. Je voelt jeuk, je huid wordt rood en er is sprake van zwelling.  De huid verdikt bovendien vanwege het vele wrijven en krabben. Eczeem komt voor bij iedereen; van baby tot volwassene, bij je zoon of dochter en bij je opa en oma dus. Eczeem is een soort van vicieuze cirkel van jeuk en krabben, en die moet doorbroken worden. Want eczeem is echt heel vervelend.

Trekt snel je huid in

Bepanthen is hét middel dat je snel van je eczeem af helpt. Het verlicht in eerste instantie de vervelende jeuk en steunt daarnaast actief het huidherstel want je huid heeft door de eczeem een behoorlijke tik opgelopen. Zeker het feit dat het middel je toch snel van de ergste jeuk afhelpt is een groot voordeel van Bepanthen, waaraan geen parfum, cortisonen en parabenen toegevoegd zijn. Bepanthen smeert heel erg gemakkelijk uit en trekt pijlsnel in de huid om daar zijn verlichtende werkt te doen. Je zult merken dat je kind heel snel minder jeuk zal voelen en die grimas op zijn of haar gezicht zal snel plaatsmaken voor een brede grijns als de eczeem langzaam maar zeker wegtrekt.

 Altijd in huis

Slimme ouders zorgen dat ze dit medisch middel altijd in huis hebben. Dan ben je voorbereid, mocht je zoon of dochter op een gegeven moment ook te maken krijgt met eczeem. Want eczeem heeft invloed op het humeur en maakt het dagelijks functioneren gewoon lastiger. Behalve dat je zorgt dat je Bepanthen gebruikt en altijd in huis hebt is er meer dat je kunt doen. Zorg bijvoorbeeld dat je de huid elke dag in voldoende mate voedt. Insmeren met een hypoallergeen en parfumvrij verzorgingsproduct is dus een prima idee. Smeer je in bij voorkeur na het douchen of nadat je in bad bent geweest.

De negatieve invloed van stress

Stress heeft ook een negatieve invloed op eczeem. Hoe meer stress, hoe meer eczeem je vaak hebt. Zorg dus dat je ontspant, voldoende rust neemt en voldoende beweging krijgt. Doe je dat en gebruik je Bepanthen, dan is je eczeem sneller weg.  Ook is het verstandig om vooral katoenen producten te dragen en je na het sporten altijd te douchen. Gedroogd zweet kan de klachten namelijk verergeren, met name de jeuk kan dan sterk toenemen. Heb je te maken met eczeem en houd je niet van sporten? Zoek dan de zon op. Zonlicht doet vaak wonderen. Vergeet nu echter niet je huid te beschermen tegen de uv-straling van de zon. Want ook die kan schadelijke gevolgen voor je huid hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *