Veel ouders en ook grootouders openen voor hun kinderen en kleinkinderen een spaarrekening. Geld sparen is goed. Het geld helpt bij de studie, de rijlessen of voor een ander doel als ze ouder zijn. Het is goed om geld te gaan sparen voor later. Sparen is natuurlijk ook een goede gewoonte. Wanneer een kind goed kan sparen is dat goed. Het is belangrijk om op de best mogelijke manier te gaan sparen om zo een hoog rendement te krijgen op het geld. Het hoeft daarom niet perse te gaan om het sparen op een spaarrekening. Met het geld kan men ook aandelen kopen. Het zorgt voor een beter rendement. Het risico is wel hoger. 

Sparen op de spaarrekening

Het meest voor de hand is natuurlijk om een spaarrekening te openen. Het is de eerste stap om te gaan sparen. Ook als er voor een andere optie om te sparen gekozen wordt is het verstandig om een spaarrekening te openen. Stel een spaardoel op om zo op een constante manier geld te gaan sparen. Door regelmatig een bedrag te storten in de spaarrekening is het mogelijk om het doel te behalen. Er zijn verschillende spaarrekeningen om gebruik van te maken. Eigenlijk alle banken hebben wel een eigen spaarrekening met extra voordelen. 

Beleggen in aandelen

Naast het geld te sparen op een spaarrekening is het ook mogelijk om te kiezen voor beleggen. Het beleggen van het geld in aandelen is een verstandige keuze. De waarde van de aandelen kunnen stijgen. Daarnaast ontvangt de belegger ook dividend over de aandelen. Dividend is een winstuitkering van de onderneming. Een deel van de winst wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Door geld te beleggen in aandelen is het mogelijk om een hoger rendement te krijgen dan de spaarrente op de spaarrekening. Het is zo mogelijk om sneller het spaardoel te behalen. Het is belangrijk om wel actief betrokken te blijven bij het beleggen in aandelen. Een goede optie is om voor een fonds te kiezen. Hier wordt de aandelenportefeuille goed gemanaged.  

Meer zekerheid met obligaties

Wanneer er meer zekerheid nodig is, is het ook mogelijk om in obligaties te beleggen. Wanneer het geld in obligaties wordt belegd is er meer zekerheid. Het is mogelijk om ook hier gebruik te maken van een fonds. Kies een goed fonds om in te beleggen. Het is zo mogelijk om maandelijks een nieuw deel te kopen. Het is een prettig om zo op een stabiele manier een goed rendement te krijgen. Het rendement is beter dan op een spaarrekening en het geld is veiliger dan bij het beleggen in aandelen. 

Een goede mix

Het is natuurlijk ook mogelijk om een mix te maken van de verschillende mogelijkheden,. Plaats een deel van het spaargeld op de spaarrekening, beleg een deel in een aandelenfonds en een deel in een obligatiefonds. Het zorgt voor een mix van het geld. Het zorgt voor zekerheid en daarnaast biedt het kans op een hoger rendement op het spaargeld. Zeker met de lage rentestanden is dit toe te juichen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *