Ben jij net bevallen van een prachtig kindje? Als allereerst van harte gefeliciteerd. Je hebt vast een hele mooie maar ook vermoeiende tijd gehad tijdens jouw zwangerschap. De gebroken nachten, vele kraambezoeken en het lichamelijke herstel zijn niet niks. Het is een intensieve periode waar je van moet herstellen. Het is belangrijk hiervoor de tijd te nemen. Het is belangrijk dit niet te onderschatten omdat je lichaam heel wat te verduren heeft gehad. Tijdens jouw zwangerschap heb je eigenlijk geleefd voor twee personen. Jouw hele lijf heeft moeten werken voor twee. Het voeden en het op gang houden van lichamelijke processen heeft ervoor gezorgd dat jij nu een prachtig kindje hebt gekregen, daar mag je ontzettend trots op zijn! Nu is de tijd aangebroken dat jij even tijd voor jezelf mag en zelfs moet nemen. Manlief heeft hoogstwaarschijnlijk een vrij en je hebt ook nog kraamhulp, geef dus de nodige taken uit handen. Hieronder volgen een aantal tips hoe jij weer fit wordt naar de behandeling.

Tip 1. Neem de tijd

Als eerste moet je de tijd nemen, krijg niet de verwachting dat je met twee weken weer intensief kunt sporten. Je zult voor een langere periode naar je lichaam moeten luisteren, doe je dit niet dan zul je snel over je grenzen gaan waardoor je herstel alleen maar langer zult duren. Maak dus afspraken met je omgeving, denk hierbij aan werk, sport en vrienden. Zorg ervoor dat zij ook een realistisch beeld krijgen van jouw herstel.

Tip 2. Neem rust

Zorg dat je voldoende rust neem en geef taken uit handen. De kans is erg groot dat jij je verantwoordelijk voelt voor je eigen kindje. Dit is dan ook logisch maar deze verantwoordelijkheid hoef je niet de hele dag te dragen. De kraamhulp is er om jou te helpen en waarschijnlijk staat manlief ook voor je klaar. De bevalling is een flinke aanslag op je lijf dus je zult lichamelijk moet herstellen en herstellen doe je door te rusten!

Tip 3. Eet gezond

Nu je baby geboren is en niet meer al zijn voedingsstoffen via jouw bloed binnen krijgt, mag je in principe weer alles eten. De kans is groot dat je grote snaaitrek krijgt, dit is niet erg maar je moet zeer zeker voor het grootste deel gezond eten. Het hierbij belangrijk dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Deze ondersteunen jouw immuunsysteem en zorgen ervoor dat jouw energielevel weer normaal wordt.

Tip 4. Ga bewegen

Als je de voorgaande tips allemaal hebt opgevolgd is de kans groot dat je je beter gaat voelen. Je voelt je weer energieker en kan meer doen. misschien ben je ook al weer begonnen met werken en andere fysieke taken zoals schoonmaken. Nu is het dan ook tijd om weer te gaan sporten. Je kunt rustig aan beginnen met fitnessen onder begeleiding om jouw spieren sterker te maken. Als dit goed gaat zul je een sport kunnen gaan beoefen die je echt leuk vindt. Koop ruiterkleding en ga lekker paardrijden! Paardrijden is erg goed voor je fysieke herstel. Je gebruikt veel spieren en mentaal geeft het ook ontspanning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *