Woezel en Pip zijn twee lieve en vrolijke hondjes die samen op avontuur gaan. Zo spelen ze de hele dag in de Tovertuin. De hondjes, Tovertuin en de verhalen zijn geïnspireerd op het idee van Guusje Nederhorst. De inspiratie voor Woezel en Pip kreeg ze door haar eigen hondjes. 

Helaas is Guusje Nederhorst op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Alleen het succes van haar idee zet zich voort. Zo zijn er tegenwoordig allerlei verschillende producten van Woezel en Pip te koop. Denk aan knuffels, boekjes, speelgoed, maar ook eetbare prints van Woezel en Pip op een taart. 

Ontdek hieronder meer van Woezel en Pip. 

Een taart maken in Woezel en Pip stijl

Woezel en Pip is een creatief proces en dit kun je ook toepassen op bijvoorbeeld een taart. Om het gemakkelijk te maken kun je ook een eetbare Woezel en Pip print kopen en die op de taart plakken. Vooral wanneer je zoontje of dochtertje helemaal fan is van deze leuk hondjes is een taart in die stijl natuurlijk geweldig. Een eetbare print van Woezel en Pip is natuurlijke harstikke leuk om te gebruiken voor een verjaardagstaart en die te serveren.

Zelf liever creatief aan de slag? Ook dat is superleuk met Woezel en Pip. Bak als basis eerst een taart of cake en ga die vervolgens zo beplakken dat je zelf een Woezel en Pip erop zet. Dit kan bijvoorbeeld met marsepein om zo vormpjes te maken. Om de taart of cakejes extra sfeer te geven kun je ze ook nog gaan versieren met allerlei verschillende decoraties of kaarsen. Het is tenslotte heerlijk om creatief bezig te zijn en het is extra leuk om dit samen met je zoontje of dochtertje te doen. 

Meer dan alleen prentboeken

Het eerste Woezel en Pip boekje werd in 2005 gepubliceerd. Dit boek is voor het overleiden van Guusje Nederhorst nog door haarzelf geschreven. Bij sommige boekjes hoort zelfs een CD vol liedjes en verhalen. Ook worden bepaalde liedjes ingezongen door bekende Nederlanders. Denk aan Wendy van Dijk, Chantal Janzen, Marco Borsato en nog meer. 

Door het enorme succes van de boekjes werd in 2007 een derde boekje uitgebracht. Het succes breide zich uit, doordat meerdere speelgoedwinkels en babyspeciaalzaken Woezel en Pip aan hun assortiment gingen toevoegen en verkopen. Niet veel later werd het merk ‘Woezel en Pip’ ondergebracht in een eigen bedrijf Dromenjager, onder leiding van Dinand Woesthoff (de man van Guusje). Hierdoor kwam Woezel en Pip nog meer op de markt. Er volgden televisieprogramma’s, theatershows en nog meer boeken plus andere leuke producten. 

Het leuke karakter van de hondjes en natuurlijk vanwege het feit dat het hondjes zijn speelt een belangrijke rol bij kinderen. Ze worden helemaal betoverd door de leuke verhalen en avonturen die de honden vriendjes met elkaar beleven. De collectie van Woezel en Pip zorgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *