Wow! De baby is geboren. Het is nu tijd om de hele wereld te laten weten dat de baby er is. Kaartjes via de post en berichten op Facebook en Instagram zullen iedereen laten weten dat de baby is gearriveerd. Het is voor de ouders een bijzonder moment. Ook voor de grootouders is het iets prachtigs. Het is natuurlijk tijd om een mooi geboortefeest te geven. We delen graag onze tips om het nog gezelliger en leuker te maken. Daarnaast geven we een paar tips om het ook leuk te houden voor de baby. 

Doe het overdag 

De baby slaapt in het begin nog veel. Het is belangrijk om het programma niet teveel te veranderen voor de baby. Natuurlijk zal de baby weten en merken dat de dag anders is dan normaal. Het is goed om de baby hieraan te laten wennen. Het is echter niet nodig om het nachtprogramma te veranderen. Het is belangrijk dat de baby een normale nachtrust krijgt. Natuurlijk zal de baby nog regelmatig wakker worden voor de voeding. Voor de moeder is het daarom ook goed om ‘s nachts een normale rust te krijgen. 

Een feestelijke aankleding

Wanneer het feest is, dan horen hier slinges bij. In dit geval is een ooievaar ook geen slecht idee. Waarschijnlijk hebben de buren hier al voor gezorgd. Ze staan te springen om bij je langs te komen om een beschuit met muisjes te eten. Het is natuurlijk geweldig. Bij de aankleding kun je nog net een stapje verder gaan door bijvoorbeeld door een rgbw led strip te plaatsen. Het zorgt voor een mooie sfeerverlichting. 

Nodig de mensen gedoseerd uit

Het is slim om het geboortefeest over de hele dag te verspreiden. Doe een groep in de ochtend en een andere groep in de ochtend. Het is dan mogelijk om alles in één keer te organiseren. Koop meerdere rollen beschuiten in en daarnaast ook een pak muisjes. Laat een cateraar zorgen voor een paar heerlijke hapjes. Het is dan volop genieten van het gezelschap. Zorg dat je zelf minimaal actief hoeft te zijn. Het is een idee om daarom ook een bar met drankjes te maken. Hier kan iedereen zelf pakken wat ze willen. Vaak staan er wel een paar mensen op die graag de ober spelen en iedereen voorzien van een drankje. Zo kun je zelf ook genieten van het feest. 

Handjes wassen! 

Voor veel mensen klinkt het vreemd en raar. Er komen echter veel mensen en iedereen heeft zijn eigen standaard van hygiëne. Het is daarom goed om iedereen die de baby wil vasthouden hun handen te laten wassen. Het is een kleine inspanning. Het is beter om te voorkomen dan om te genezen. Een baby is nog heel kwetsbaar en heeft minder immuniteit opgebouwd dan een volwassene. 

Een leuk cadeautje

Om iedereen te bedanken voor de komst is het een idee om ze een klein cadeautje te geven voor hun komst. Het kan een geboortekaartje zijn als ze deze nog niet hadden. Ook kan het een simpel handgeschreven kaartje zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *