Wanneer er een nieuwe baby is dan wil je dit natuurlijk aan de hele wereld laten weten. Je verstuurd geboortekaartjes en op alle social media platformen deel je dat je een nieuwe zoon of dochter hebt. Misschien heb je wel een tweeling of drieling? Het is geweldig om vader of moeder te zijn. Naast het versturen van kaarten en updaten van je social media is het goed om ook een geboortefeest te organiseren. 

Thuis een geboortefeest geven

Het ligt voor de hand om het geboortefeest thuis te geven. De baby slaapt de eerste paar maanden nog erg veel. Het is belangrijk dat de baby snel weer naar zijn bedje kan om er te ontspannen en te genieten van de rust. 

Entertain de jeugd

Wanneer er ook andere (oudere) kinderen komen is het goed om ze te vermaken. Een idee is om een Salta trampoline buiten te plaatsen. Hier kunnen de kinderen genieten van het springen en jumpen. Het is natuurlijk fijn als de kinderen zichzelf kunnen vermaken. Zo is er binnen ook meer rust. Rust wat wel prettig is voor de baby en moeder. 

Een lopend buffet

Het is niet nodig om een buffet vol met eten klaar te maken. Wees gerust! Het is wel goed om te kijken of je een mooi buffet kunt maken met alle drankjes, beschuiten met muisjes en de andere lekkernijen. Zo wordt het een stukje zelfbediening en ontlast dit de ouders van de baby. Ze kunnen zich zo ook richten op de gasten. 

Voldoende zitplaatsen

Tel van te voren hoeveel zitplaatsen er zijn. Als er veel jongere mensen komen dan is het een idee om ook statafels te plaatsen. Er komt dan vaak een natuurlijke splitsing in de gasten. Het is fijn om zo te genieten van het kraamfeest in de eigen woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *