Elk kind heeft recht op de mogelijkheid om zijn jeugd te kunnen vieren in zijn of haar kamer. Het kind heeft tegenwoordig steeds meer afleidingen binnen en buiten de deur. Een complete kinderkamer biedt een kind een afgesloten maar veilige omgeving om daar zichzelf te ontwikkelen op een creatieve manier. Heb jij een kind dat bijna klaar is om een eigen kamer te krijgen? Wacht dan niet te lang en neem contact op met de aanwezige experts om te bespreken wat de mogelijkheden zijn voor je kind.

Waaruit bestaat een complete kinderkamer? 

Tegenwoordig zijn de kinderen overgeleverd aan ontzettend veel culturen en hobby’s op zowel de basis als middelbare school. Dit kan ervoor zorgen dat kinderen na een lange dag school behoefte hebben om zich terug te trekken en de dag te relativeren. Door een kinderkamer over te laten lopen met inspiratie krijgt je kind de kans om zijn of haar jeugd te beleven. De opgedane ervaringen van de dag kunnen hier onderbewust en bewust verwerkt worden zonder druk vanuit de omgeving. 

De complete kinderkamer moet dus een rustoord kunnen bieden waarbij de vrijheid voor creativiteit mogelijk is. Het hebben van een knutseltafel zorgt voor een plek waar creativiteit gestimuleerd wordt maar ook een gevoel van veiligheid. Het hebben van een eigen plekje om je te ontwikkelen zorgt voor een gezond hoofd. De kinderkamer moet ook een soort stulp creëren wat vaak goed samengaat met een hoogslaper. De kracht van een hoogslaper is dat het kind opgeborgen en veilig slaapt terwijl eronder een veilige plek ontstaat wat zijn of haar eerste privé plek wordt. 

Met een hoogslaper en een knutselhoek voor de creativiteit is het belangrijk dat er ook ruimte is voor je kind om te bewegen. Een volle kamer gaat vaak gelijk aan chaotisch wat nadelig is voor de ontwikkeling van je kind. 

Voor iedereen wat 

Elk kind heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren. Vroeger werd de identiteit van een kind veel vroeger onderstreept door het invullen van de kinderkamer naar stereotype. Jongetjes houden veel van voetbal terwijl meisjes willen knutselen. Deze oplegde rollen zijn in de ogen van de moderne ouder achterhaald en worden steeds minder toegepast. Je kind kan natuurlijk zelf ook kiezen wat voor kleuren hij of zij mooi vindt. De keuze voor een stoer kinderkamer meubel kan door iedereen gemaakt worden. Door in overleg met je kind en de specialisten te gaan kan je tot een gewogen besluit komen. Een complete kinderkamer die ruimte biedt voor ontwikkeling maar ook de intimiteit voor een eigen identiteit. Kom langs de kinderkamer winkel om met je kind eens rond te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Niet alles hoeft natuurlijk direct aangeschaft te worden, het gaat om de ontwikkeling van je kind. In overleg met je kind kan je kijken waar de voorkeuren liggen om zo een complete kinderkamer te ontwikkelen. Met het aanschaffen van steigerhout kan een hoogslaper bijvoorbeeld ook een project worden tussen vader en kind. De essentie ligt in het overleg met je kind want het gaat om zijn of haar ontwikkeling. Voor complete kinderkamers is Emob.nl het aangewezen adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *