Voor jouw kind is het uitermate belangrijk om zich goed te voelen in zijn of haar bed. Zeker bij kinderen kan het uiterlijk van de slaapkamer een positieve of negatieve invloed hebben op de nachtrust. Als je kind zich niet fijn voelt in de slaapkamer, dan kan het zijn dat hij of zij sneller bang wordt en niet kan slapen. Daarom is het belangrijk om de slaapkamer van je kind leuk in te richten. Dat doe je met vrolijke kleuren en dingen waar je kind blij van wordt. Of dat nou knuffels zijn, ander speelgoed, of paardenposters aan de muur, dat maakt in principe niet uit, zolang je kind het maar leuk vindt. Als je kind bang is in het donker, dan is het verstandig om een nachtlampje aan te schaffen. Zo hoeft je kind zich niet meer angstig te voelen ’s nachts.

Een goed kinderdekbed is erg belangrijk

Een goed kinderdekbed is erg belangrijk voor de nachtrust van jouw kind, of hij of zij nou slaapproblemen heeft of niet. Laat je kind zijn of haar eigen dekbed uitzoeken. Het kind zal hierdoor met veel meer plezier naar bed gaan en zal zich ook fijner voelen wanneer hij of zij alleen op de kamer ligt. Zo is de kans groot dat je kind minder moeite heeft met naar bed gaan en in slaap komen. Er zijn allerlei soorten dekbedden te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld paardendekbedden of dekbedden met honden of katten erop. Voor de echte boerderij liefhebbers zijn er zelfs dekbedden met trekkers beschikbaar. En uiteraard is het mogelijk om een dekbed in de lievelingskleur van je kind aan te schaffen.

Het juiste materiaal

Voor kinderen is het erg belangrijk om over een dekbed te beschikken van een geschikt materiaal. Het standaard materiaal voor dekbedden is 100% katoen. Meestal is dit geruwde flanel-katoen. Dit is het materiaal waarvan slechts heel weinig mensen last kunnen hebben, als in dat het gaat kriebelen. Mocht jouw kind toch last krijgen van een beetje rode huid of jeuk, dan is het het zeker waard om even te kijken of dit van het dekbed komt. Zo ja, dan zijn er gelukkig dekbedden te krijgen van andere materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *