Niks is irritanter dan een kind wat erg druk is op de momenten wanneer het eigenlijk niet kan. Een kind hoort vol met energie te zitten en dit ook vooral te uiten. Lekker ravotten en spelen is natuurlijk super leuk. Echter zijn er momenten waarop je ze figuurlijk het liefst achter het behang plakt. Wat moet je met een druk kind? Er zijn verschillende methodes, waaronder het gebruik van een Kurio Tab

Geef zelf het goede voorbeeld 

Om een druk kind rustiger te krijgen kan het helpen om deze dan rustig toe te spreken. Blijf kalm, ook al kan je soms wel barsten. Het zal helpen om dit op een goede manier te doen. Daarnaast kan je het kind vertellen welk gedrag je liever wel ziet. In plaats van ‘Niet springen op de bank’ kan je beter zeggen ‘Ik vind het fijn wanneer je rustig op de bank blijft zitten’. 

Maak duidelijke afspraken

Door duidelijke afspraken te maken weet een kind waar hij of zij aan toe is. Wees hierin ook consequent. Een voorbeeld hiervan kan bijvoorbeeld zijn dat een kind niet langer dan 30 minuten per dag op een Kurio Tab mag zitten. 

Behoud de balans

Een balans vinden tussen actief en passief is erg goed. Een kind moet aan de juiste hoeveelheid beweging komen, maar ontspanning is ook goed. Een uur buitenspelen om vervolgens een halfuur op de bank met de Kurio Tab doorbrengen. Deze balans brengt bij een kind rust en zorgt voor minder drukke momenten. 

Zorg voor afleiding 

Wanneer het aankomt op een druk kind tijdens momenten waarop je het niet wil, is afleiding de beste optie. Hierbij kan gedacht worden aan speelgoed, een boek of de Kurio Tab. Het kind kan zich daarmee afzonderen van alles wat er om zich heen gebeurd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *