Kinderen spelen graag buiten en het is ideaal als dat in de tuin kan. Wanneer je een tuin hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat zet je allemaal in je tuin neer, waardoor je kind er graag in speelt?

Zandbak

Kinderen kunnen eindeloos spelen met zand. Een zandbak is daarom ideaal. Vaak vinden kinderen het heerlijk om urenlang te spelen met zand. Het stimuleert ook hun creativiteit, want hoe vaak komen kinderen aanzetten met zogenaamde zelfgebakken taartjes van zand? Ook het zandkasteel is niet weg te denken, gemaakt van een emmertje. Kortom, met een zandbak zijn de mogelijkheden eindeloos en het bezorgt je kind heel veel plezier.

Plek voor de kinderen

Wil je graag dat je kinderen buiten spelen, maar houd je ook van wat orde en netheid? Dan is het ideaal om een hoekje speciaal voor de kinderen te maken, waar al hun speelgoed kan liggen. Een tuinhuis met een overkapping is hier ideaal voor. Al het speelgoed kan opgeslagen worden in het huisje en zelfs met regen kunnen de kinderen spelen, omdat ze droog zitten onder de overkapping. Het speelgoed bevindt zich op een plek in de tuin, waardoor de rest van de tuin redelijk netjes blijft.

Glijbaan

De glijbaan is vaak het eerste waar kinderen naartoe rennen als ze in een speeltuin aankomen. Extra leuk is het dan om er zelf eentje in de tuin neer te zetten. Tegenwoordig zijn ze in vele soorten en maten te verkrijgen. Zet er eentje neer en je kind is er heel lang zoet mee. Een glijbaan gaat ook jarenlang mee, waardoor je er lang plezier van kan hebben.

Zwembadje

In de warme zomermaanden mag een zwembadje niet ontbreken. Het hoeft geen groot ingegraven bad te zijn, een opblaasbadje volstaat ook al. Het biedt heerlijk verkoeling en kinderen vinden het fijn om met water te kunnen kliederen. Een opblaasbadje is ook makkelijk op te bergen op de minder warme dagen. Heb je geen ruimte voor een zwembadje? Een tuinslang, flessen water of waterballonnen bieden ook garantie voor veel speelplezier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *