Ben je zwanger of overweeg je om zwanger te worden? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat de zorg rondom je zwangerschap goed geregeld is. Bekijk daarom goed naar wat verzekeraars te bieden hebben rondom een zwangerschap. Waarbij vooral aanvullende verzekeringen interessant kunnen zijn om eens goed te bekijken. Het kan zomaar verschil maken in de volledige bevalling. Daarom wil jij alleen de beste zorgverzekering en geven wij in dit artikel praktische tips!

Verzekerd zijn van kraamhulp

Was kraamhulp vroeger vanzelfsprekend? Tegenwoordig moet je er goed over nadenken om goed verzekerd te zijn. Bij standaard kraamhulp moet je bijvoorbeeld een bijdrage per uur gaan betalen. Ben je er aanvullend voor verzekerd? Dan is het geheel voor rekening voor de verzekeraar. Waarbij er ook nog een groot verschil is in de duur van kraamhulp. Deze hangt namelijk van het soort voeding dat je geeft af en de zorg die er nodig is. 

Garantie voor ziekenhuisbevalling

Waar je ook rekening mee moet houden is de de vergoeding voor een ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie. Wanneer je hier niet voor verzekerd bent kost dit je een eigen bijdrage. Deze kan per zorginstelling verschillen en behoorlijk in de papieren lopen. Goed om je dus te verzekeren. Zodat je zowel met als zonder medische indicatie verzekerd bent van de beste zorg en een ziekenhuisbevalling.

Ontvang een kraampakket

Je kunt een kraampakket aanvragen. Het kraampakket zit niet in de basisverzekering maar kan wel in een aanvullende verzekering zitten. Je zorgverzekeraar weet hier meer over en het verschilt echt per verzekeraar.

Uitgestelde kraamhulp

Er zijn verschillende soorten kraamhulp en wat er wel of niet vergoed zal worden. Wanneer je kindje bijvoorbeeld in het ziekenhuis moet blijven, je een adoptie hebt of de na-couveuse hulp. Hoe een verzekeraar hiermee omgaat verschilt. Maar het is goed om stil te staan bij deze mogelijkheden en de vergoedingen.

Hulp bij bekkeninstabiliteit

Bijna de helft van alle vrouwen die een bevalling doormaakt krijgt ermee te maken. Dan hebben we het over bekkeninstabiliteit. Waarvoor goede ondersteuning door een fysio heel belangrijk is. Dit is iets dat lang niet altijd wordt vergoed vanuit de verzekering. Maar in veel gevallen kun je er wel voor kiezen om een aanvullende verzekering te nemen die dit wel vergoed als het nodig is.

Zeker bij een zwangerschap is het dus goed om te vergelijken en de behoefte op zorg hierop af te stemmen als dit kan natuurlijk. Kun je overstappen van zorgverzekering? Dan is dit dus echt een slimme keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *