Het krijgen van een kindje is natuurlijk het mooiste wat er is. In de eerste weken na de geboorte zal je waarschijnlijk nog aan het nagenieten van dat mooi moment. Toch zijn er een aantal belangrijke dingen die geregeld moeten worden na de geboorte. In deze blog lees je aan wat voor dingen je moet denken, zodat je compleet voorbereid je kindje kan gaan opvoeden!

Regel een zorgverzekering

Het allerbelangrijkste is het uitzoeken van een zorgverzekeraar. Dit is niet het leukste klusje maar moet toch gedaan worden. Je hebt de optie op een nieuwe zorgverzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekeraar. Dit is echter niet aan te raden. Omdat jij op dit moment al aangesloten bent bij een zorgverzekeraar is het makkelijker om aan te geven dat je een baby gekregen hebt. Vaak is je baby dan mee verzekerd onder jouw zorgverzekering. Dit is het uitzoeken waard, en scheelt veel gedoe! Qua kosten is dit ook het meest voordelig, je betaalt immers al je maandelijkse premie en hoeft dus niets extra’s af te sluiten.

Schrijf je baby in bij de gemeente

Als je kind geboren is, moet je binnen 3 dagen geboorte aangifte doen. Daarmee maak je de geboorte officieel bekend bij de gemeente. De geboorteaangifte doen is wettelijk verplicht, dus vergeet dit niet! Je kan naar de website van jouw gemeente gaan en dan staat duidelijk aangegeven waar je dit kan doen. Hiervoor heb je informatie over de baby nodig. Denk aan de geboortedatum en geboortetijd. Daarnaast de geboortenamen, een identiteitsbewijs van jouwzelf. Het kan even duren voordat de geboorte aangifte geregistreerd wordt, je krijgt automatisch bericht als het proces afgerond is.

Denk aan je eigen gezondheid

Na de geboorte van een baby is het zorgadvies om veel rust te nemen. Je lichaam kan erg uitgeput zijn na een bevalling. Het is daarom wenselijk om iedere middag een paar uur rust te nemen (in bed) en ’s avonds vroeg naar bed te gaan. Als je je eigen lichaam niet genoeg rust gunt kan het blijvende schade oplopen. Na een aantal weken extra rust is je lichaam weer helemaal de oude en ben je weer superfit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *