Je bent al een tijdje zwanger en dat wil je toch nog even goed vieren. Hoe kan dit nu beter dan met een babyshower. Vaak wordt de aanstaande moeder verrast door familie en vrienden met een babyshower, maar jij hebt toch liever zelf te touwtjes in handen. Eigenlijk weet je niet zo goed waar je precies moet beginnen. Waar wil je het vieren? Met wie? Wat moet er allemaal in huis gehaald worden? Heel veel dingen waar je dus goed over na moet denken. Dat lees je in dit artikel

Wie en waar?

Als eerst moet je goed nadenken waar je de babyshower wilt houden. Je kan het geven waar je maar wilt. Veel locaties organiseren high tea’s of hebben babyshower-arrangementen. Het is ook een optie om het thuis te houden. Zo hoef je niet ver te reizen en kan je als iedereen weg is lekker op de bank uitrusten. Een babyshower kan namelijk vrij vermoeiend zijn als zwangere vrouw. Het aantal mensen dat je wilt uitnodigen is wel afhankelijk van de locatie van de babyshower. Met een babyshower is het gebruikelijk om alleen familie en goede vrienden uit te nodigen.

Zonder versiering geen feestje

Wat is nu een babyshower zonder versiering? Helemaal niks natuurlijk! Denk hierbij aan ballonnen, slingers, glitterkanonnen en kaarsen. Om de ballonnen wat specialer te maken zou je gender onthullingsballonnen kunnen kopen. Als het een meisje wordt zit er roze confetti in en als het een jongetje wordt blauwe confetti. Ook zou je een ballonnenboog voor de deur kunnen plaatsen. Cocktailprikkers voor de hapjes staat ook altijd leuk en feestelijk.

Hapjes en drankjes

Hapjes en drankjes horen natuurlijk bij een babyshower. Zolang de hapjes en drankjes feestelijk zijn is het helemaal goed. Denk hierbij aan zoutjes, chocola en bittergarnituur. Het hoogtepunt is natuurlijk een hysterische taart. De taart zou je bij een bakker kunnen laten maken met de kleur van het geslacht van de baby erin, roze staat voor een meisje en blauw staat voor een jongen. Wil je liever kleinere taartjes, kies dan voor cupcakes. Als drankjes kan je kiezen voor alcoholvrije cocktails. Zo kan de aanstaande moeder ook gezellig meedrinken en kan iedereen zonder problemen weer naar huis rijden.

Babyshower spellen

Buiten dat er op een babyshower veel wordt gedronken, gegeten, muziek gedraaid en gekletst, worden er ook vaak spelletjes gespeeld. De meest voorkomende spelletjes zijn raadspelletjes. Je zou hier de naam van de baby, het geslacht of de geboortedatum kunnen raden. Ook zou je van iedereen kunnen vragen om een babyfoto van zichzelf mee te nemen en dan raden wie bij welke foto hoort. Een ander spelletje wat je kan spelen is het proeven van babyhapjes en dan raden wat het is. Genoeg om je niet te hoeven vervelen!

De cadeaus

Waar de hele babyshower eigenlijk om draait zijn de cadeaus die de familie en vrienden mee hebben gebracht voor de baby of aanstaande moeder. Meestal worden de cadeaus bij binnenkomst gegeven. Zorg voor een lege tafel waar je alles cadeaus op kunt zetten. Zo kunnen de andere familie leden en vrienden er ook nog even naar kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *