Je hebt er vast wel eens van gehoord: een etherische olie kopen en gebruiken om pijn te verzachten of klachten te verminderen. Het wordt allemaal verteld alsof het een soort toverkracht heeft. Het is echter zeker wel waar dat, wanneer je gebruik maakt van aromatherapie, je bepaalde soorten pijn kan verlichten. Druppel bepaalde oliën in bad, verbrand ze in een aroma diffuser of gebruik ze als massage olie. Maar welke olie werkt goed waarvoor? Lees hier alles over vijf veel gebruikte etherische oliën.

Rozemarijn

Rozemarijn olie heeft verschillende voordelen. Zo stimuleert het de bloedsomloop en werkt het vochtafstotend, waardoor het helpt tegen cellulitis. Heb je last van een lage bloeddruk, duizeligheid, diabetes, menstruatiepijn, migraine, spierpijn, verkoudheid, vermoeidheid, gewrichtspijn, stress of koude handen/voeten? Dan is rozemarijn olie geschikt voor jou. Daarnaast kun je deze olie aanbrengen op een haarborstel voor een glanzend en gezond effect.

Citroen

Etherische olie gemaakt van citroen werkt opwekkend. Ook deze olie verlaagt de bloeddruk. Etherische olie van citroen is ontgiftend en helpt de spijsvertering, verlaagt het maagzuur en maakt de huid strakker. Let wel op, deze olie mag niet gebruikt worden tijdens een zwangerschap. Kijk daar dus goed mee uit.

Lavendel

Dit is een veelzijdige olie. Lavendelolie kan puur op de huid gebruikt worden. De geur werkt ontspannend en kan goed gebruikt worden bij insectenbeten, brandwonden, verbrande huid (door de zon) en puistjes. De olie werkt ontsmettend en voorkomt littekens. Ook helpt het voor een goede nachtrust.

Kamille

Vaak vind je geen 100% pure kamille olie, en bovendien is dit best duur. In combinatie met lavendelolie werkt het tegen insectenbeten en brandwonden, maar ook tegen kneuzingen en verstuikingen. De olie is mild en ook geschikt voor kinderen. Wanneer je de olie gebruikt, merk je de pijnstillende en krampwerende werking. Voor spierpijn of menstruatiekrampen is deze olie daarom uitermate geschikt. Als laatst kun je deze olie gebruiken bij een droge of schrale huid en eczeem.

Eucalyptus

Deze olie staat bekend om zijn werking tegen ademhalingsproblemen. Gebruik de olie in een stoombad en merk de positieve werking direct. Het vermindert koorts, ontsteking, gaat infecties tegen en bestrijdt vermoeidheid. Let op, ook deze olie is niet te gebruiken tijdens een zwangerschap. Gebruik de olie in een aromadiffuser en merk dat de geur ontsmettend en luchtzuiverend werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *