Het is vaak onmogelijk om jonge kinderen overal mee naartoe te nemen. Zeker als je aan het werkt bent dan is het niet mogelijk om je kinderen mee naar kantoor te nemen. Je zou zo nu en dan aan kunnen kloppen bij familie of vrienden om op je kinderen te passen, maar ook dat gaat niet altijd op omdat ook zij een eigen leven en werkzaamheden hebben. Dan is het de hoogste tijd om de hulp in te roepen van een kinderopvang. Maar hoe kies je nou voor de juiste kinderopvang?

Wees realistisch

Wees altijd realistisch bij het kiezen van een kinderopvang in Breda. Neem bijvoorbeeld de reisafstand van je woning of van je werk naar de kinderopvang. Je kunt het beste kiezen voor een kinderopvang die bij één van deze twee locaties dicht in de buurt ligt zodat je makkelijk heen en weer kan reizen. Ook met betrekking tot de kosten dien je realistisch te zijn. Een kinderopvang is niet gratis. Integendeel. De kosten kunnen aardig oplopen en de financiële steun die je van de belastingdienst kan ontvangen is ook niet al te hoog. Het is daarom belangrijk om zo realistisch mogelijk te kijken naar de prijzen die de verschillende kinderopvang in rekening brengen.

Een goede voorbereiding

Je kunt niet zomaar aankloppen bij een kinderopvang met de mededeling dat je je kind er komt brengen. Je moet het goed voorbereiden. Ga bijvoorbeeld langs bij de verschillende bedrijven. Zo kun je een gesprek aangaan met de medewerkers, de ligging van het gebouw bekijken en informatie inwinnen. Het is belangrijk om je wensen goed door te spreken. Vanaf wanneer wil je je kind komen brengen? Wat zijn je werktijden en wat zijn de tijden dat ze op je kind kunnen letten? Al dit soort vragen dien je vooraf op te schrijven zodat je ze makkelijk kunt stellen en je vervolgens weet waar je aan toe bent.

Waarnemen…

Op het internet is het makkelijk om reclame te maken voor je bedrijf. Ditzelfde geldt voor een kinderopvang. Maar kunnen ze ook werkelijk bieden wat ze aangeven op hun website? Geef je ogen en oren de kost. Kijk goed naar de samenstelling van de groepen en de manier waarop de medewerkers omgaan met de kinderen. Is de opvang hygiënisch en veilig? Kunnen de medewerkers een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van je kind? Wat voor verzorging kunnen zij je kind geven als het ziek is? Door goed te kijken en te luisteren naar wat de pedagogische medewerkers te zeggen hebben, kom je er heel snel achter of dit kinderdagverblijf je aanspreekt en of je je kind er achter zou laten. Wat ook zeker niet mag worden vergeten is om je intuïtie te volgen! Door je goed voor te bereiden op het gesprek en door goed rond te kijken en wellicht rond te vragen, kom je erachter waar je kind het beste terecht kan in jouw afwezigheid. Het moet makkelijk zijn voor jou, maar ook plezierig voor je kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *