Wat is de geboortehoroscoop (radix) van jullie baby en waarom is deze zo belangrijk? In dit artikel ga je dat ontdekken.

Horoscopen in de bladen

Je hebt vast weleens een horoscoop gelezen, achterin je favoriete damestijdschrift bijvoorbeeld. Dergelijke horoscopen zijn vooral bedoeld als entertainment en moeten met een korreltje zout worden genomen. Dit komt omdat bij deze horoscopen alleen uitgegaan wordt van wat de stand van de zon, planeten en sterren ongeveer was toen je geboren werd. Dit is gekoppeld aan je sterrenbeeld.

Maar wist je dat astroloog een serieus beroep is? Om astroloog te kunnen worden moet je een jarenlange opleiding volgen. In Engeland is er zelfs een opleidingsinstituut wat astrologie als dagopleiding verzorgt.  

Een echt nauwkeurige horoscoop


Voor een nauwkeurige horoscoop kijken astrologen echter naar de stand van de zon, planeten en maan op het exacte moment dat je geboren werd. Hierbij houdt een astroloog ook rekening mee met je positie ten opzichte van deze hemellichamen op het moment dat je geboren werd (geboorteplaats). Zo zal iemand die in Den Haag geboren is een andere horoscoop hebben dan iemand die, op het exact hetzelfde moment, geboren is in Boston. Hun positie ten opzichte van de hemellichamen was immers anders.

Omdat de hemellichamen zich met grote snelheid door het heelal verplaatsen is het ook het exacte tijdstip van geboorte van belang voor het bepalen van de horoscoop. Echte astrologen werken het liefst met een tijdstip wat tot op de minuut nauwkeurig is. Heb je een baby opkomst en zorg er dan voor dat het tijdstip van de geboorte tot op de minuut nauwkeurig wordt vastgelegd. Soms wil het geboortetijdstip nog weleens op 5 minuten afgerond worden namelijk.

De geboortehoroscoop kan je dan ook zien als een soort foto van het heelal op het moment dat je geboren werd. Deze momentopname is bepalend voor je leven en zal als een rode draad steeds terug komen.

Het is een misverstand dat je geboortehoroscoop je lot bepaald. Je kan de geboortehoroscoop beter zien als een soort blauwdruk voor je bestaan op aarde waarbij je zelf het leven zal moeten bouwen. Het is belangrijk dat ook binnen de astrologie de keuze van de vrije wil centraal staat. Het is absoluut niet de bedoeling dat je laat leiden door een horoscoop. Het is bedoel om je handvatten en inzichten te geven die het je gemakkelijker kunnen maken om beslissingen te nemen in het leven. 

Waar wordt naar gekeken?

Er wordt gekeken naar de stand van de zon en de planeten op het moment van je geboorte. De zon heeft daarin een centrale plaats. De zon is het symbool voor je ego.
De stand van de maan bepaald je emotionele gevoelsleven. De overige planeten maken dit plaatje compleet.

De 4 elementen

Ook de 4 elementen (vuur, water, lucht en aarde) hebben een betekenis in de geboortehoroscoop. Ieder element heeft een betekenis. Vuur staat voor je intuïtie, het element lucht voor intellect en het element water staat voor he gevoel. 

De verdeling van de huizen

Op het moment van je geboorte zijn de verdeling van de huizen afgeleid van de bewegingen van de aarde om zijn eigen as met hieraan de evenaar verbonden.

De evenaar verdeeld de aarde in het zuidelijk en noordelijk halfrond. Dit zijn in de astrologie de descendant en ascendant en geven informatie over je persoonlijkheid.

Dit is weer onderverdeeld onder de 12 tekens van de dierenriem met in het centrum je ware zelf. 

Het berekenen van de geboortehoroscoop

Je kunt je voorstellen dat het berekenen van je geboortehoroscoop een tijdrovende en ingewikkelde klus is. Dit is het ook altijd geweest door de afhankelijkheid van zoveel factoren; je geboorte datum, geboorte tijd, geboorte plaats en de standen van de zon, maan en planeten op dat moment en gezien vanaf die plaats.

Dit is iets wat altijd werd gedaan door opgeleide astrologen. Tegenwoordig hoef je gelukkig niet lang meer te wachten op de berekening van je geboortehoroscoop. De ingewikkelde berekeningen worden gedaan op computers. De programma’s kan je kopen zodat je zelf geboortehoroscopen kunt gaan berekenen op je computer. Maar er zijn ook website die de geboortehoroscoop voor je kunnen berekenen.

De komst van computers wil overigens absoluut niet zeggen dat astrologen overbodig zijn geworden. Een astroloog is juist vakbekwaam in het interpreteren van de geboortehoroscoop en kan deze voor je vertalen naar bruikbare dingen in jouw leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *