Binnenkort een kind? Zo kom je snel van je verslaving af

Krijg je binnenkort een kind, maar ben je er nog niet helemaal aan toe? Dan zit je waarschijnlijk met je handen in het haar. Als je een verslaving hebt komt een kleine zeker niet uit. In dit artikel staat daarom beschreven hoe je snel clean kunt worden en hoe je op het rechte pad blijft.

Ga afkicken in Zuid-Afrika

Een goede, maar drastische maatregel is om af te kicken in Zuid Afrika. Je bent dan namelijk aan de andere kant van de wereld, waar niemand weet dat je een verslaving hebt. Door je niet verbonden te raken met de rest van de wereld heb je hier de tijd om aan jezelf te werken. Naast dat het afkicken hard werken is heb je ook de tijd om te ontspannen. Vanaf de kliniek The Grange in Zuid Afrika kan je lekker naar het strand en Kaapstad verder ontdekken.

Kijk vooraf wel even goed of het wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars vergoeden namelijk vaak alleen een behandeling als er een contract is afgesloten met een Nederlandse zorginstelling. Dit scheelt je anders duizenden euro’s!

Kies voor een professionele aanpak

Als je snel van je drugsverslaving af wilt komen is het verstandig om snel met een instelling in contact te komen. Let wel op: Alleen bij een doorverwijzing maak je kans op een vergoeding door de zorgverzekeraar. Je mag wel eerst in contact komen met de instelling.

Maak harde afspraken met jezelf

Bij iedere verslaving is het verstandig om afspraken met jezelf te maken. Maak deze afspraken SMART, oftewel specifiek, meetbaar, concreet en tijdgebonden. Dus niet: Ik ga minder drugs gebruiken aankomende weken, maar: binnen een maand is het dagelijkse drugsinname met de helft verminderd. Zo kan je ook achteraf controleren of het is gelukt.

Afkicken betekent discipline

Om volledig af te kicken van drugs moet je gedisciplineerd zijn. Maak bijvoorbeeld voor jezelf een poster waar je over een aantal maanden wilt staan. Teken voor jezelf als een gezonde, vrolijke jongen met een baby in je hand. Plak dit op een plek waar je elke dag langs komt. Zo word je elke dag herinnert aan jouw doel!

Maak voor jezelf ook een lijstje, waarin je opschrijft wanneer je drugs gebruikt en waarom. Zo krijg je een beeld wat de achterliggende reden is van het drugsgebruik.

Wat zijn de afkickverschijnselen?

Afkickverschijnselen wordt ook wel ontwenningsverschijnselen genoemd. De duur van de afkickverschijnselen is onder andere afhankelijk van de ernst van je verslaving. Gebruik je de drugs bijvoorbeeld in combinatie met iets anders? De eerste paar dagen is meestal het heftigst, maar je kan al snel gewend raken. Je lichaam heeft ongeveer vijf dagen nodig om alle stoffen te scheiden. Denk hier bijvoorbeeld aan trillingen, hoge temperaturen en een hoger drang om te eten.

Denk aan al het moois wat je terug krijgt

Het afkicken zal waarschijnlijk met ups en downs gaan. Accepteer dan ook dat het soms wat minder gaat. Denk voor aan de positieve aspecten die je hiervoor terugkrijgt, zoals dat je een gezonde vader wordt voor de geboorte en je veel meer budget overhoudt. Zo bouw je langzaam een nieuw bestaan op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *