Hoeveel foto’s heb jij op je telefoon? Herinneringen aan een verre reis of aan die keer dat je met vriend(inn)en dat leuke dagje dierentuin hebt beleefd. Foto’s van je hele familie, tijdens het zilveren jubileum van je ouders. Al die momenten heb je vastgelegd omdat ze speciaal zijn, maar hoe vaak geniet je er nog van? Maak op Fotoboeken.nl een verhaal van je herinneringen, zo beleef je deze momenten elke keer opnieuw. Hieronder lees je 5 tips voor het maken van jouw perfecte fotoboek.

Organiseer je foto’s

Het organiseren van je foto’s is iets dat niet veel tijd kost en waar je veel aan hebt tijdens het maken van je fotoboek. Maak op je mobiel, tablet of laptop een nieuw mapje aan en noem dat bijvoorbeeld ‘Fotoboek’ of ‘Indonesië 2017’. Geef het in ieder geval een titel die je makkelijk herkent. In dit mapje plaats je vervolgens alle foto’s waarvan je overweegt om ze op te nemen in je fotoboek. Als je wilt kun je binnen dit mapje ook nog submapjes maken, waarin je de foto’s nog eens onderverdeeld.

Maak een selectie

Dit is misschien wel het moeilijkste gedeelte. Een maand vakantie kan honderden foto’s opleveren en allemaal vertellen ze een verhaal waarvan je vindt dat het verteld moet worden. Probeer de foto’s te selecteren die je écht leuk vindt; waar je echt verliefd op bent. Kies daarvan vervolgens de scherpste uit voor je fotoboek. Als een foto niet helemaal scherp is, wordt dat namelijk duidelijker zichtbaar zodra de foto wordt uitvergroot en geprint.

Kies een fotoboek dat past bij je foto’s

Fotoboeken bestaan in allerlei varianten. Je hebt ze vierkant, liggend en staand. Sommige zijn navulbaar of hebben een spiraalband. Ze zijn er in hoogglans of mat en van heel klein tot behoorlijk groot. Kies welke vorm het best past bij jouw foto’s en het verhaal dat je wilt vertellen. Een aandenken aan een uitje met vriendinnen past misschien wel goed bij een wat kleiner, intiemer fotoboek. Terwijl de weidse natuur van Costa Rica waarschijnlijk beter tot zijn recht komt op grotere pagina’s.

Schuif een beetje rond

Als je de foto’s die je wilt gebruiken hebt toegevoegd aan je fotoboek, loont het vaak om ze een beetje rond te schuiven. Kijk eens hoe het er uit ziet als je bepaalde foto’s met elkaar wisselt. Wat vind je van de kleinere foto’s verspreid over het hele fotoboek, in plaats van geconcentreerd op één of twee pagina’s? Of juist het tegenovergestelde? Speel er een beetje mee, zo zie je de foto’s op verschillende manieren en kun je bepalen hoe ze het best tot hun recht komen.

Vertel een verhaal

Het is het mooist als een fotoboek een verhaal vertelt en de makkelijkste manier om dit te doen is door je foto’s (grotendeels) op chronologische volgorde te plaatsen. Schrijf er namen, datums en leuke bijzonderheden bij om een achtergrond te schetsen en je lezer (of jezelf) het gevoel te geven dat het moment opnieuw plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *