Zie ginds komt de stoomboot, daar komt hij weer aan. Sinterklaas! Een heerlijk feest voor het hele gezin. Of je nu verkleed gaat in je pietenpak of surprises doet: het is allemaal gezellig en leuk. Hier lees je vijf manieren om sinterklaas op een leuke manier te vieren met je gezin.

1. Huur een sinterklaas en piet in

Het inhuren van een sinterklaas en piet kan bijdragen aan een superleuke avond. De kinderen vinden het geweldig om met sinterklaas en piet te praten en misschien hebben sinterklaas en piet ook wel leuke grapjes over jou. 

2. Cadeautjes verstoppen

In plaats van de cadeautjes gewoon aan de kinderen te geven, kun je ze ook verstoppen in het hele huis. Je kunt een speurtocht maken, waardoor de kinderen zelf op zoek moeten gaan naar hun cadeautjes. Dit houdt het een beetje spannend en op die manier heb je zo een avondvullend programma!

3. De jute zak

Wil je niet een hele tour door het huis doen? Dan kun je de cadeautjes ook in een jute zak doen en de kinderen één voor één laten grabbelen. Ook kun je iets van een dobbelspel bedenken zodat de kinderen alleen met bepaalde nummers bijvoorbeeld een cadeautje mogen grabbelen.

4. Lootjes trekken en gedichten

Heb je oudere kinderen thuis? Dan kan het ook een leuk idee zijn om lootjes te trekken en gedichten voor elkaar te schrijven. Om lootjes te trekken kun je ervoor kiezen om alle namen op een papiertje te schrijven en de namen te laten grabbelen in een bakje. 

5. Zelf verkleden als sinterklaas of piet

Met behulp van een pietenpak kun je jezelf op een leuke manier verkleden als piet. Ook kun je ervoor kiezen om als sinterklaas te gaan. De kinderen zullen je misschien niet eens herkennen! Als de kinderen het zelf leuk vinden om zich te verkleden, kunnen ze zich ook gaan verkleden als pietjes op deze bijzondere avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *