Na 9 maanden vol van gebroken nachten en kraambezoekjes ben je eigenlijk wel toe aan rust. De bevalling kost immers veel energie! Gelukkig was het een tijd om nooit te vergeten. Hoe zorg je er voor dat je na de bevalling je weer voldoende herstelt en weer fit wordt? In dit artikel staan tips hoe jij snel meer fit wordt na een bevalling, zoals het nemen van voedingssupplementen.

Neem voldoende rust

Het is eigenlijk een open deur, maar voldoende rust is juist in deze fase ontzettend belangrijk. Een bevalling is een flinke aanslag op je lichaam, waardoor je lijf rust en slaap nodig heeft om weer te herstellen. Is je baby aan het slapen? Dan is dat het moment om ook even lekker rustig aan te doen! Als anderen je taken aanbieden, zoals het doen van de was, dan moet je daar ook geen nee te zeggen. Pak je rust als het kan, want zo krijgen je lichaam en geest voldoende tijd om weer bij te komen.

Je hoeft niet lang te wachten om weer strak in bikini rond te lopen! Kies voor een goeden middenweg. Een jaar wachten tot dat je weer gaat sporten is niet goed, maar net als Doutzen Kroes na vier weken weer strak in bikini rondlopen is weer het andere uiterste.

Eet gezond!

Net als dat je te zwaar bent is gezond eten ook belangrijk. Je mag weer van alles eten. Desondanks is het verstandig om gezond en gevarieerd te eten. Eet dus veel groente en fruit, zuivel en volkorenproducten. Ben je nog zwanger? Dan is het goed om extra voedingssupplementen binnen te krijgen. Voedingssupplementen helpen jouw energieniveau op pijl te houden. Zo is vitamine B11 belangrijk om de kans te verkleinen op een open ruggetje. Heel belangrijk!

nieuwe schoentjes om te vullen

Beweeg voldoende

Het lijkt tegenstrijdig, maar beweging is belangrijk om na je zwangerschap weer fit te worden. De eerste zes maanden wordt het afgeraden om te gaan sporten. Wel is een korte wandeling goed om je energiepijl te verbeteren. Blijf wel goed naar je lichaam luisteren!

Ben je van plan om te gaan sporten? Allereerst is het belangrijk om te weten hoe het zit met de buikspieren. Laat het aan een professional controleren! Zo weet je wat je wel en niet kan doen en waar je op moet letten bij de uitvoering. Hoe is je bekkenbodem er aan toe? Wellicht heb je klachten aan je stuitje, schaambot, onderrug en lies. De pijn kan komen door de zwangerschap. Dit vraagt om een aanpassing in de training, omdat asymmetrische oefeningen als lunges de klachten kunnen verergeren.

Wees geduldig

Alle vrouwen hebben na hun zwangerschap de tijd nodig om weer helemaal de oude te worden. Bij de één duurt dit vier weken, terwijl de ander pas na negen maanden zich weer fit begint te voelen. Wees dus niet ontmoedigt als het ‘ontzwangeren’ negen maanden duurt. Het heeft immers ook negen maanden geduurd totdat eindelijk je kroost in je armen kon sluiten!