Ben je de trotse vader of moeder van een zoon of dochter? Dan probeer je ze al snel het belang van een goed gebit duidelijk te maken. Iedereen kent wel die waarschuwingen van ouders als jij weer eens gesnoept had. ‘Je hebt maar een gebit’, riep mama, net als je je zoveelste dropje in je mond had. Een waarheid als een koe zoals het ook een waarheid als een koe is dat nog steeds heel veel mensen toch wat angstig zijn voor alles wat met tandheelkunde te maken heeft.

Klik met de tandarts

Een tandarts zoeken voor je kind is op zich niet een heel groot probleem, er zijn immers tandartsen voldoende. Het gaat erom de beste tandarts te vinden en dat is toch een wat lastigere klus. We geven je drie tips die je kunnen helpen bij het vinden van de beste tandarts voor je kind. Belangrijk want in de ideale situatie heeft je kind direct een klik met de tandarts of beter; voelt je zoon of dochter zich er meteen goed en is van angst geen sprake. Idealiter gaan je kinderen net zo gemakkelijk naar de kapper als dat ze naar de tandarts gaan.

Een zo breed mogelijk dienstenpakket

Zoek vooral een tandarts die om kan gaan met kinderen die wat angstig zijn voor de tandarts. Onderling stoken kinderen elkaar nog wel eens op en dat maakt de angst voor de tandarts groter en groter. Verstandig rekening te houden met het feit dat je kind ook weleens angstig kan zijn voor een bezoek aan de tandarts.  Zoek ook een tandarts met een zo breed mogelijk dienstenpakket. Stel dat je kind toch wat problemen aan het gebit ondervindt, dan is het niet prettig dat je voor specialistische zorg naar een andere praktijk moet. De derde tip is dat je een tandarts kiest die een orthodontist in het team heeft, zodat ook eventueel een beugel bij een en dezelfde tandarts geplaatst kan worden. Overigens kun je er als ouders al bijna vanuit gaan dat je zoon of dochter ook een beugel moet, iets dat vroeger wel anders was.

Kies voor tandarts Rotterdam

Ga je naar tandarts Rotterdam dan heb je bovengenoemde onder een dak. En dat is wel heel erg prettig. De tandarts neemt alle tijd voor angstige patiënten en vertelt uitgebreid en stap voor stap wat er gaat gebeuren. Bovendien neemt hij alle tijd voor kinderen die angstig zijn. In het team zit bovendien een orthodontist zoals het dienstenpakket van deze tandarts toch al erg groot is. In negenennegentig van de honderd gevallen kunnen alle tandheelkundige behandelingen hier uitgevoerd worden. En dat is wel een prettige gedachte en scheelt je ook gewoon een hoop gedoe en gereis. Bovendien blijft je kind bij dezelfde tandarts en daar voelt hij of zij zich- daar gaan we althans voor uit- op zijn of haar gemak. Investeer dus tijd en energie in het zoeken naar de goede tandarts of meld je meteen aan bij Tandarts Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *